ZAMJENIK GRADONAČELNIKA SARAJEVA ALJOŠA ČAMPARA

Svečano otvorenje obnovljene Vijećnice na Dan Evrope, 9. maja

Arhiva03.04.14, 13:19h

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Aljoša Čampara otkrio da će Vijećnica, koja je u četvrtoj fazi obnove, biti svečano otvorena 9. maja

Vijećnica - nova fasada/ Foto: DEPO PORTALSarajevska vijećnica, koja se nalazi u završnoj fazi obnove, svečano će biti otvorena 9. maja, otkrio je danas na konferenciji za novinare zamjenik gradonačelnika Sarajeva Aljoša Čampara, javlja Anadolu Agency (AA).

Čampara je kazao da Gradska uprava Sarajeva radi na nekoliko velikih projekata, od kojih treba posebno istaknuti obnovu Vijećnice, koja je u četvrtoj fazi obnove. Obnova Vijećnice finansira se iz IPA fondova Evropske unije (EU) u iznosu blizu pet miliona eura.

“Trenutno se izvode finalni radovi. Imamo želju i nadam se da ćemo 9. maja, na Dan Evrope, uspjeti da svečano otvorimo Vijećnicu, 22 godine nakon što je spaljena, odnosno nakon 18 godina kako vršimo neku obnovu, koja predstavlja simbol stradanja, ali i uzdizanja i neuništivosti Sarajeva“, izjavio je Čampara.

On je istakao da su, pored obnove Vijećnice, tu i drugi veliki projekti poput Trebevićke žičare i izgradnja biciklističke staze na relaciji Nedžarići-Skenderija most, kao i drugi manji projekti.

(AA/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook