NAKON 30 GODINA BRAKA

Putin se službeno razveo od supruge Ljudmile

Arhiva02.04.14, 19:40h

Putin, čiji je privatni život, ako se ne radi o filtriranim informacijama iz Kremlja, tabu tema za ruske medije, iznenadio je zemlju u junu prošle godine kada je u pomno režiranom televizijskom intervjuu zajedno sa suprugom objavio da se rastaju.

Vladimir PutinRuski predsjednik Vladimir Putin službeno se razveo od supruge Ljudmile od koje je živio odvojeno već nekoliko godina, potvrdio je glasnogovornik Kremlja u srijedu, ne navodeći kada se to dogodilo.

Izraz oženjen nestao je iz biografije Vladimira Putina, objavljene na internetskoj stranici ureda ruskog predsjednika, javila je u srijedu novinska agencija Itar-Tass. Ona je potom zatražila pojašnjenje od glasnogovornika Kremlja Dmitrija Peskova koji je rekao: To znači da je došlo do razvoda.

Putin, čiji je privatni život, ako se ne radi o filtriranim informacijama iz Kremlja, tabu tema za ruske medije, iznenadio je zemlju u junu prošle godine kada je u pomno režiranom televizijskom intervjuu zajedno sa suprugom objavio da se rastaju. Ruski predsjednik je kazao da se radi o zajedničkoj odluci, nakon gotovo 30 godina braka.

To je bila zajednička odluka i naš je brak završio jer se gotovo uopće ne vidimo. Svako ima vlastiti život, dodala je njegova supruga.

Putinovi imaju dvije kćeri, Mariju i Katerinu, rođene 1985. i 1986.

(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook