VIDEO/ BEOGRAD POD OPSADOM

Ubijen bivši Arkanov tjelohranitelj, zapaljen automobil iz kog je pucano

Arhiva02.04.14, 15:17h

Bjelopoljac Rade Rakonjac (51), nekadašnji tjelohranitelj i gardista Željka Ražnatovića Arkana, i bliski prijatelj Luke Bojovića (40), preminuo je posle ranjavanja je u kafiću "Mariki" u Zvečanskoj ulici u Beogradu

Rade Rakonjac

Bjelopoljac Rade Rakonjac (51), nekadašnji tjelohranitelj i gardista Željka Ražnatovića Arkana, i bliski prijatelj Luke Bojovića (40), preminuo je posle ranjavanja je u kafiću "Mariki" u Zvečanskoj ulici u Beogradu.

Prilikom pucnjave ranjeno je još troje, saznaje alo.rs.

U pucnjavi su ranjeni i Stojan Novaković - Cope i Goran Ristanović.

Novaković je, takođe, bio blizak prijatelj Željka Ražnatovića. Ristanović je sportski menadžer i nekadašnji košarkaš.

Kako "Blic" saznaje, automobil "alfa romeo" iz kog je pucano na Rakonjca, zapaljen je na Voždovcu u ulici Radovana Simića Cige kod broja 49.

U Hitnoj pomoći su potvrdili za agenciju Beta da su zbrinuta dvojica ranjenih, a da su privatnim automobilom u Urgentni centar prevezene još dvije osobe.

Kako je navela portparolka Hitne pomoći u Beogradu Nada Macura, muškarac star oko 55 godina ima više od pet ustrijelnih rana, povrijeđeni su mu vitalni krvni sudovi vrata i prevezen je na Vojno-medicinsku akademiju (VMA).

- Drugi muškarac star oko 60 godina pogođen je u desnu potkolenicu i prevezen je na VMA, a još dvojica povređenih su navodno prevezeni privatnim vozilom u Urgentni centar - kazala je Nada Macura.

Rakonjac je preminuo na VMA.

Kao član takozvane Arkanove grupe Rakonjac je hapšen tokom policijske akcije “Sablja”. On je u Srpskoj dobrovoljačkoj gardi imao čin pukovnika. Prema pisanju medija označen je i kao osoba bliska Luki Bojoviću (40), a njegovo ime pominje se i u plavoj i u bijeloj knjizi (crnogorske i srpske policije) o kriminalnim klanovima.

Zvanično Rakonjac nikada nije osuđivan. Do sada je optužen samo za neovlašteno držanje pištolja.

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook