ZNAČAJAN ENRGENT ZA KANTON SARAJEVO

BH Gas do 3. aprila neće obustaviti dotok gasa Sarajevogasu

Arhiva01.04.14, 17:36h

Iz BH Gasa ističu da imaju razumijevanja i da čine sve da stanovnici Kantona Sarajevo ne ostanu bez tog značajnog energenta, s tim da se nastavlja isporuka dovoljnih količina za potrebe domaćinstava u Kantonu Sarajevo

plin Kompanija BH Gas neće obustaviti dotok gasa Srajevogasu do četvrtka, 3. aprila, dogovoreno je danas na sastanku s ministrom prostornog uređenja i okoliša Kantona Sarajevo Zlakom Petrovićem, direktorom KJKP Sarajevogasa Salihom Selmanovićem i direktorom KJKP Toplane - Sarajevo Admirom Džuburom.

Iz BH Gasa ističu da imaju razumijevanja i da čine sve da stanovnici Kantona Sarajevo ne ostanu bez tog značajnog energenta, s tim da se nastavlja isporuka dovoljnih količina za potrebe domaćinstava u Kantonu Sarajevo.

Naglašavaju da je ministar Petrović obećao izmirenje većeg dijela duga februarske fakture najdalje do 10. aprila u iznosu, kako je rekao, "većem od 10 miliona KM".

Februarska faktura BH Gasa prema Sarajevogasu iznosi 11.090.254,42 KM, dok ukupan dug Sarajevogasa s današnjim danom iznosi 43.744.420,10 KM, saopćeno je iz BH Gasa.

Iz te kompanije navode da će faktura za mart iznositi oko 10 miliona KM, a za ponedjeljak, 7. aprila, dogovoren je novi sastanak na kojem će biti razgovarano o mogućim rješenjima.

 

(FENA/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook