BH GAS ZAVRĆE VENTIL

Sarajevo u četvrtak ujutro ostaje bez plina?

Arhiva01.04.14, 13:50h

Rješenja za problem u vezi sa snabdijevanjem Sarajeva i Istočnog Sarajeva prirodnim gasom još nema i BH Gas u četvrtak ujutro bi mogao obustaviti isporuku gasa KJKP Sarajevogas d.o.o.

plin zavrtanje

Rješenja za problem u vezi sa snabdijevanjem Sarajeva i Istočnog Sarajeva prirodnim gasom još nema i  BH Gas  u četvrtak ujutro bi mogao obustaviti isporuku gasa  KJKP Sarajevogas d.o.o., rekao je za Agenciju FENA direktor sektora za razvoj KJKP Sarajevogas Mehmedalija Sijarić.

Kazao je da raspolaže informacijom da bi do obustave moglo doći u četvrtak ujutro u osam sati.

- Za sada se samo možemo nadati da do toga neće doći, da će razum prevladati i da 60.000 kupaca iz Sarajeva, koji redovno plaćaju gas, i 4.000 iz Istočnog Sarajeva, neće trpjeti posljedice - naveo je Sijarić.

Tehnolozi u Sarajevogasu, dodaje, pripremaju se za najnepovoljniju situaciju.

Sijarić ističe da još nije dogovoren nikakav sastanak s predstavnicima BH Gasa u vezi s tim.

Ukoliko najava obustave bude realizirana, Sijarić kaže da će tim Sarajevogasa blagovremeno intervenirati i raditi na sprječavanju bilo kakvih neželjenih situacija.

- Prije svega, imamo procedure po kojima moramo to da napravimo, treba zatvoriti ventile, upozoriti javnost te tu je niz tehničkih aktivnosti koje se ne vide, a na kojima moramo raditi 24 sata da bismo zaštitli sistem i građane od neželjenih posljedica - pojasnio je.

Naglasio je i da nikome u Evropi gas nije isključen zbog duga iz prethodne sezone.

Naveo je i da Srbija trenutno duguje jednu milijardu eura za gas te da niko i ne spominje da će je skinuti sa sistema.

- Mi smo u najnepovoljnijoj situaciji. Samo možemo čekati, a sigurno je da nećemo dozvoliti da dođe do neželjenih posljedica zbog tehničkog dijela sistema - dadao je Sijarić.
(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook