ISTRAGA NESREĆE U PRAGU POKAZALA

Poginuli palestinski ambasador držao je eksploziv u ruci!

Arhiva31.03.14, 14:10h

Rekonstrukcija eksplozije koju su izvršili stručnjaci potvrdila je ovo, izjavila je Zoulova, opovrgnuvši ranije izvještaje da je eksplozija izazvana bombom pričvršćenom za sef

Džamal el-DžamalPalestinski ambasador u Pragu, koji je poginuo u eksploziji u svojoj rezidenciji uoči proslave Nove godine, držao je eksploziv u ruci kada je došlo do eksplozije, izjavila je portparolka policije Andrea Zoulova za AFP.

“Rekonstrukcija eksplozije koju su izvršili stručnjaci potvrdila je ovo”, izjavila je Zoulova, opovrgnuvši ranije izvještaje da je eksplozija izazvana bombom pričvršćenom za sef.

Džamal el-Džamal (56) umro je 1. januara u bolnici samo tri mjeseca nakon što je postao ambasador poslije eksplozije koja se dogodila ubrzo po otvaranju sefa.

Nakon incidenta, češka policija je pronašla 12 pušaka u palestinskoj ambasadi u Pragu, uključujući automatske puške i pomoćno oružje koje nije zvanično registrirano u Češkoj Republici.

Lokalni mediji su izvijestili da je oružje proizvedno u bivšoj Čehoslovačkoj i dostavljeno Palestinskoj oslobodilačkoj organizaciji prije pada komunizma u Čehoslovačkoj 1989. godine.

Palestinski diplomati su se kasnije izvinili zbog skrivanja nezakonitog oružja u ambasadi.

(RSE, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook