VUK DRAŠKOVIĆ, PREDSJEDNIK SPO-A

Iza ubistava stoji Slobodan Milošević

Arhiva31.03.14, 12:54h

Drašković je kazao da se ne može ubijati po bilo čijoj naredbi već po naredbi prvog u državi, a to je bio Milošević i podsjetio na ubojstva Ivana Stambolića, Slavka Ćuruvije i pokušaj atentata na njega u Budvi

Vuk DraskovicPredsjednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković ocijenio je danas da iza svih političkih ubojstava koje je organizirala i izvršila služba državne sigurnosti Slobodana Miloševića stoji Slobodan Milošević i da sada postoji politička volja da se cijela piramida zločina predstavi narodu.

Drašković je kazao da se ne može ubijati po bilo čijoj naredbi već po naredbi prvog u državi, a to je bio Milošević i podsjetio na ubojstva Ivana Stambolića, Slavka Ćuruvije i pokušaj atentata na njega u Budvi.

Upitan o ubojstvima Zorana Todorovića Kundaka, Radovana Stojičića Badže i četverostrukom ubojstvu na Ibarskoj magistrali, Drašković je u telefonskoj izjavi za Jutarnji program TV Pink odgovorio da se pojavila politička volja da se narodu predstavi cijela piramida zločina u kojoj su neposredne ubojice, organizatori i vrhovni nalogodavac, prenosi Tanjug.

Milošević je naloge prosljeđivao voditelju Državne sigurnosti Radomiru Markoviću, rekao je Drašković napominjući da je ispod Markovića bio Milan Radonjić, koji je rukovodio beogradskim sektorom državne sigurnosti.

"Radonjić je rukovodio eskadronima pripreme smrti i agentima koji će pripremiti teren, da jave Radomiru Markoviću da je ' žrtva obrađena ' i da Legija, odnosno eskadron koji je bio zadužen za likvidacije, pošalje ubojice", dodao je Drašković.

(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook