PROTESTI ISPRED ZGRADE GRADSKOG VIJEĆA

Demonstranti napali zastupnika Zaima Backovića, pa se uhvatili za ruke i opkružili zgradu

Arhiva31.03.14, 11:57h

Nakon što su pročitali svoje zahtjeve, demonstranti su se uhvatili za ruke i opkružili dio zgrade Gradskog vijeća

protest ispred zgrade Gradskog vijeća u Sarajevu/ Foto: AAFoto: AA

Demonstranti, koji su se okupili ispred zgrade Gradskog vijeća Grada Sarajeva, gdje je u toku sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, verbalno su napali poslanika Skupštine Zaima Backovića dok je ulazio u zgradu, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon što su pročitali svoje zahtjeve, demonstranti su se uhvatili za ruke i opkružili dio zgrade Gradskog vijeća.

Građani uzvikuju "lopovi" i skandiraju protiv predstavnika vlasti. Tokom protesta, poslanik Skupštine KS Zaim Backović je ulazio u zgradu. Demonstranti su ga verbalno napali govoreći mu da je lopov.

U svojim zahtjevima demonstranti traže da skupštinski zastupnici rješavaju nagomilane probleme, zaustave pljačku i sude odgovornima.

protest ispred zgrade Gradskog vijeća u Sarajevu/ Foto: AA

"Oni to sve ignorišu. Danas Skupština Kantona Sarajevo usvaja budžet za 2014. godinu. Rasulo javnog sistema u KS vidljivo je na svakom koraku, GRAS se gasi, redukcije vode i plina su sve češće, a računi sve veći. Ako se usvoji ovaj budžet i ako nastave raditi kako su navikli ovo je tek počekat", poručili su demonstranti.

Predstavnici plenuma traže da Skupština KS radi svoj posao u opštem interesu svih građana, a posebno onih najugroženijih, javlja reporter AA.

(AA/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook