ZA SUTRA NAJAVLJENE DEMONSTRACIJE ISPRED GRADSKE UPRAVE

Protesti u Sarajevu: Legalizovati marihuanu, jer od pšenice, zobi, ječma i kukuruza hajra nema!

Arhiva30.03.14, 19:25h

Plenum građana i građanki Sarajeva najavio je za sutra u 09.30 proteste ispred zgrade Gradske uprave, gdje je planirano zasjedanje Skupštine Kantona Sarajevo

protesti ispred Predsjedništva BiH /Foto: AAProtesti građana Sarajeva, preko puta zgrade Predsjedništva BiH, završeni su danas oko 17 sati.

Građani su kao i predhodnih dana nosili transparente na kojima izražavaju svoje nezadovoljstvo radom političara i situacijom u BiH.

Okupljeni građani na današnjim protestima izrazili su i mišljenje da treba, kako kažu, „legalizovat marihuanu, jer od pšenice, zobi, ječma i kukuruza hajra nema“.

Plenum građana i građanki Sarajeva najavio je za sutra u 09.30 proteste ispred zgrade Gradske uprave, gdje je planirano zasjedanje Skupštine Kantona Sarajevo.

Kako se navodi u saopćenju, građani zamjeraju Skupštini Kantona Sarajevo, jer „namjerava usvojiti budžet koji je suprotan interesima stanovnika Kantona Sarajevo“.

Također, podsjećaju na sramnu odluku Skupštine da ne dozvoli obezbjeđivanje sale Doma mladih u Skenderiji za sjednice Plenuma, iako se radi o prostoru koji pripada građanima i građankama Sarajeva.

(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook