TEŠKO POVRIJEĐEN 81-GODIŠNJAK

Autom udario pješaka na Ilidži, pa pobjegao s mjesta nesreće

Arhiva30.03.14, 18:37h

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške povrede opasne po život zadobio je pješak T. Z., koji je prevezen na KUM bolnice Koševo, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć i gdje je zadržan da daljem liječenju

Policija KS nova
U subotu oko 20.00 sali, na kolovozu ulice Džemala Bijedića do broja 279/A, općina Ilidža, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka T. Z., rođen 1933. godine iz Ilidže od  PMV marke "pasat", reg. oznaka A58-0-217. kojim je upravljao N.N. vozač, koji se nakon saobraćajne nezgode udaljio s lica mjesta.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške povrede opasne po život zadobio je pješak T. Z., koji je prevezen na KUM bolnice Koševo, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć i gdje je zadržan da daljem liječenju. Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo u ulici Olimpijska do broja 51, općina Novi grad, su pronašli p.m.v. koje je učestvovalo u navedenoj saobraćajnoj nezgodi te ga obezbjeđuju do pronalaska vozača koji je upravljao vozilom u mometu saobraćajne nezgode.

UHAPŠENA S.H. ZBOG UGROŽAVANJA SIGURNOSTI
U subotu u 16.50 sati, policijski službenici Druge PU, lišili su slobode S. H., rođena 1966. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo - ugrožavanje sigurnosti na štetu M. E. iz Sarajeva.

Lice lišeno slobode je predato u prostorije Odsjeka za zadržavanje lica lišenih slobode MUP Kantona Sarajevo.

ODRŽAVANJE PROTESTA
U subotu od 12.00 do 17.00 sati u ulici Maršala Tita ispred zgrade Predsjedništva BiH,općina Centar, organizovani su protesti gradjana, prisutno oko 30 građana. U 17.30 sati demonstranti su se razišli, nije bilo blokade saobraćaja.

KS - URUČENA 292 PREKRŠAJNA NALOGA
U toku proteklog dana, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 292 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 23 vozača. Iz saobraćaja su isključena devet  vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, dvije osobe bez položenog vozačkog ispita, šest osoba prije sticanja prava na upravljanje vozilom,  tri vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i šest vozila isključeno-neregistrovano, saopćeno je iz MUPKS-a.

(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook