ISPOVIJEST SUPRUGE I KĆERKE PILOTA MALEZIJSKOG AVIONA

'U posljednje vrijeme čudno se ponašao, zatvorio se u sebe i bio vrlo nervozan...'

Arhiva30.03.14, 16:37h

Istražitelji u Maleziji i dalje su ubijeđeni da avion nije skrenuo sa puta zbog kvara, već da je neko to namjerno uradio, a na vrhu osumnjičenih našao se upravo pilot Zaharie

Zaharie Ahmad ShahPrvi put nakon misterioznog nestanka boinga, sa 239 putnika i članova posade, progovorile su supruga pilota , o kome su mediji pisali da je sarađivao sa terorističkim organizacijama.

Istražitelji u Maleziji i dalje su ubijeđeni da avion nije skrenuo sa puta zbog kvara, već da je neko to namjerno uradio, a na vrhu osumnjičenih našao se upravo pilot Zaharie.

Nakon tri nedjelje, istražitelji su posjetili porodicu glavnog pilota, kako bi saznali nešto više o njegovom životu i ponašanju prije polijetanja.

Njegova supruga Faizah Khanum Mustafa Khan rekla je da dvije nedjelje prije kobnog leta, Zaharie sa njom uopšte nije htio da razgovara, i da je svoje slobodno vrijeme provodio na svom kućnom simulatoru letenja.

"Potpuno se zatvorio u sebe, nije uopšte želio da priča sa mnom", rekla je njegova supruga, koja je sa pilotom bila u braku 30 godina, ali je već neko vrijeme njihova veza bila u krizi.

Supruga je u početku odbijala mogućnost da je Zaharie odgovoran za nestanak aviona, ali je tokom ispitivanja priznala da se u posljednjih nekoliko mjeseci zaista ponašao čudno.

"Nismo mogli uopšte da se razumijemo, i bio je prilično nervozan", dodala je Faizah.

Zahari Ahmad Šah sa porodicom

Njegova dvadesetosmogodišnja kćerka Aisha, koja je neko vrijeme boravila u Australiji, rekla je da je sa ocem razgovarala nekoliko puta, ali da je bio jako mrzovoljan, što je neobično za njega.

"Činilo se da je uznemiren i potpuno izgubljen u nekom svom svijetu', rekla je istražiteljima.

Iako se na sam dan kobnog polijetanja nije čula s ocem, Aisha kaže da je od prijatelja u Kuala Lumpuru saznala da je tog dana bio jako uzrujan i frustriran zbog zatvorske kazne malezijskom čelniku Anvaru Ibrahimu, kojeg je podržavao.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook