URUŠILA SE VELIKA KOLIČINA STIJENA

Teška nesreća u rudniku u Zenici: Povrijeđeno 11 rudara

Arhiva30.03.14, 10:59h

Glasnogovornik Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona Sanjin Kulenović kazao je kako o nesreći još uvijek nema detaljnih informacija

rudar ilustracijaJedanaest povrijeđenih rudara dovezeno je sinoć na odjel Urgentne medicine Kantonalne bolnice Zenica, potvrdila je u izjavi za Anadolu Agency (AA) portparol bolnice Dženana Hedžić.

Ona je dodala da je devet pacijenata primljeno sa lakšim povredama, te su nakon pregleda otpušteni na kućno liječenje.

"Preostala dva pacijenta zadobila su teške tjelesne povrede, od kojih je jedan zadržan na odjelu Urgentne medicine, a drugi je u pratnji osoblja bolnice upućen u Klinički centar UNiverziteta Sarajevo", rekla je Hedžić.

Drugi pacijent koji je upućen u Sarajevo, još uvijek nije primljen, istakla je za AA glasnogovornica KCUS-a Muamera Šehić.

Glasnogovornik Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona Sanjin Kulenović kazao je kako o nesreći još nema detaljnih informacija.

Do nesreće je došlo sinoć nešto iza ponoći, kada se iznenadno i nekontrolisano velika količina stijena urušila u podzemne prostorije rudnika. Ova vrsta nesreće naziva se gorski udar, a uzrokuje je otkopavanje ruda.

(Anadolija/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook