FOTO/ OTVOREN 32. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO

Muškarci u koži, metalu i iglama bez daha ostavili sarajevsku publiku

Arhiva30.03.14, 10:43h

Sinoć je u prepunoj sali Doma Oružanih snaga BiH, modnom revijom Emine Husedžinović Ibrahimović započelo prvo ovogodišnje izdanje jedinog domaćeg internacionalnog događaja, 32. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO u organizaciji Udruženja manekena i modnih kreatora BiH i modne agencije Abc Models

32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo/Foto: DEPO PortalSinoć je u prepunoj sali Doma Oružanih snaga BiH, modnom revijom Emine Husedžinović Ibrahimović započelo prvo ovogodišnje izdanje jedinog domaćeg internacionalnog događaja, 32. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO u organizaciji Udruženja manekena i modnih kreatora BiH i modne agencije Abc Models.

Kreatorica je predstavila kolekciju pod nazivom Metropolis a

sastojala se od 40 ekskluzivnih unikatnih toaleta. Reviju je pratio i

frizersko kozmetički perfomans studija MAESTRO i Seada Selmanovića, te specijalna muzika koja je upotpunila patmosferu svjetskih metropola u glavnom gradu BiH.

Revijalni dio prve večeri 32. NIVEA BH FASHION WEEKA bio je

podjeljen u tri zasebne modne cijeline za nadolazeće proljeće/ljeto 2014. godine.

Nakon dojmljive revije Emine Husedžinović Ibrahimović uslijudila je kolekcije Amine Hasanbegović, VIP gošće NIVEA FASHION WEEKA iz Srbije, koja je izazvala oduševljenje publike, ali i potvrdila zašto je Amina godinama ekvivalent za modnu scenu Srbije.

Njenu kolekciju nazvanu Foloyy my birds and Buterfly pratio je perfomans sa kavezima i cvijećem.
32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo/Foto: DEPO Portal
Murat Keser, VIP modni dizajner iz Turske, ostavljen je sa razlogom za kraj prve večeri 32. NIVEA BH FASHION WEEKA. Ekstravagancija, kontroverznost i maštovitost odlike su po kojima je ovaj dizajner prepoznatljiv.

Manekeni i manekenke prodefilovali su modnom pistom u kreacijama sačinjenih od igala, šprica, nitni i metala.

Kolekcijom od 15-tak modela Murat Keser koji je dokazao sinoć zašto važi za najuticajniju ličnost kada je u pitanju širenje i etabliranje modne scene turske na svjetskom tržištu.

Sa turskim modnim dizajnerom stigao i turski modni skaut koji je već ponudio poslovne ugovore manekenkama Modne agencije ABC Models, dok je i modna eagentica iz Milana također u bakestageu birala nova lica za poslovne anagžmane bh. ljepotica na svjetskom tržištu.

Poslije zvaničnog dijela programa u holu Domu Oružanih snaga BiH održan je i SARAJEVSKO after party.

Druge večeri NIVEA BH FASHION WEEKA očekuju nas modne revije etabliranih bh. modnih dizajnera Blanke Zgonjanin, Marije Perić, Nives Ćorić, Senade Brković i Aide Vrabac T. koja će predstaviti svoju kolekciju DeeDee Sparow za proljeće/ljeto 2014.

Potom slijedi takmičenje mladih neafirmisanih modnih dizajnera PERWOLL NEW GENERATION. Pobjednik i nositelj prve titule „Perwoll New Generation“ natječaja za mlade dizajnere, dobija novčanu nagradu od 1000 eura i besplatno učešće na „33. Nivea BH Fashion Week Sarajevo jesen/zima 2014".

A ovako je sinoć bilo u Domu oručanih snaga BiH...

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

New Year, New Changes!
Losing Weight? Saving Up? New Job? More Travel? Find it all here!
click here
ValueDealShopper.com

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook