OBJEDINIO INTERKONTINENTALNE WBF I IBF TITULE

Damir Beljo jači od Mendoze, Kolumbijac predao meč u 7. rundi

Arhiva30.03.14, 09:37h

Tridesetogodišnji Mostarac sinoć je u sarajevskom Domu mladih, u okviru manifestacije profesionalnog boksa pod nazivom "Sarajevo Fight Night", u glavnoj borbi večeri pobijedio iskusnog Kolumbijca Epifanija Mendozu, koji je u 7. rundi predao meč zbog povrede ruke

Damir BeljoBosanskohercegovački bokser Damir Beljo odbranio je naslov interkontinentalnog prvaka po WBF  i osvojio naslov prvaka svijeta po IBF verziji u teškoj kategoriji.

Tridesetogodišnji  Mostarac sinoć je u sarajevskom Domu mladih, u okviru manifestacije profesionalnog boksa pod nazivom "Sarajevo Fight Night", u glavnoj borbi večeri pobijedio iskusnog  Kolumbijca Epifanija Mendozu, koji je u 7. rundi predao meč zbog povrede ruke.

U dvogodišnjoj  profesionalnoj karijeri, bh. borcu u to je bio 16. meč u kojim je zabilježio isto toliko pobjeda, od kojih 12 nokautom.

U amaterskoj karijeri Beljo je u 117 mečeva ostvario 101 pobjedu,  učestvovao je na tri evropska i dva svjetska prvenstva i mediteranskim igrama, a osvajač je nekoliko međunarodnih turnira.

Na manifestaciji "Sarajevo Fight Nught" je nastupio i iskusni bh. bokser Adnan Redžović, koji je u jednoj od uvodnih borbi savladao njemačkog boksera turskog porijekla Mehemta Altintasa.

Uspješan organizator borilačke menifestacije  bio je Bokserski klub "Kamp sport Peljto''.

(Fena/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook