VIDEO & FOTO/ EUFORIJA KAKVA SE NE PAMTI

Ćiro napravio ludilo u Tuzli: Na Tušnju 8.000 gledalaca, Sloboda pregazila Jedinstvo

Arhiva29.03.14, 20:05h

Dvostruki strijelac u derbiju prvenstva bio je Sulejman Krpić. Utakmica je odigrana u fenomenalnoj atmosferi na Tušnju, pred skoro 8.000 gledalaca

Sloboda-Jedinstvo na TušnjuTekst i foto: Bportal.ba

Sloboda je na Tušnju u 20. kolu Prve lige Federacije BiH ostvarila veliku pobjedu protiv Jedinstva iz Bihaća rezultatom 2:0.

Dvostruki strijelac u derbiju prvenstva bio je Sulejman Krpić. Utakmica je odigrana u fenomenalnoj atmosferi na Tušnju, pred skoro 8.000 gledalaca.

Sloboda-Jedinstvo na Tušnju
Sloboda-Jedinstvo na Tušnju

Prvo poluvrijeme, u kojem je Sloboda imala inicijativu, napravila dvije dobre prilike, završeno je bez golova.

Drugi dio je krenuo totalnom ofanzivom Tuzlaka. To je rezultiralo već u 55. minutu kada je nakon sjajnog prodora Omića lopta s lijeve strane ubačena u kazneni prostor, a Sulejman Krpić je glavom pospremio u mrežu. Samo nekoliko minuta Sloboda je došla do 2:0. Hodžić je oborio Mujkića u izglednoj situaciji, a uz dosuđeni penal Jedinstvo je ostalo s igračem manje. Krpić je bio siguran realizator.

Pred sami kraj Sloboda je mogla i do trećeg gola, ali su dva udarca iz blizine izblokirana, a treći je završio preko prečke gola gostiju.

Bišćani tokom cijele utakmice nisu nijednom ozbiljnije zaprijetili golu Slobode.

Jedinstvo i Sloboda sada imaju isti broj bodova, po 46, pa nas do kraja prvenstva čeka velika borba ova dva tima za ulazak u Premijer ligu BiH.

Još jednom treba istaknuti zaista sjajnu atmosferu na Tušnju, na kojem su zapadna i sjeverna tribina bile potpuno ispunjenje, a sve je proteklo bez i najmanjeg incidenta.

(DEPO PORTAL/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook