NERMIN NIKŠIĆ NA PROGRAMSKOJ KONVENCIJI SDP-A

Federacija je danas bolje mjesto za život nego što je to bila prije tri godine

Arhiva29.03.14, 17:05h

Nermin Nikšić je istaknuo da su prije tri godine kada su došli na vlast zatekli nered, bezvlašće, nepravdu, recesiju, dugove, svakodnevne štrajkove, namjensku industriju na izdisaju, ali da se nije bježalo od problema

Programska konvencija SDP-a BiHGovoreći na Programskoj konvenciji Socijaldemokratske partije BiH danas u Sarajevu, premijer  Federacije BiH i generalni sekretar SDP-a BiH Nermin Nikšić istakao je da je SDPBiH stranka sa jasnom idejom  i tradicijom.

On je istaknuo da su prije tri godine kada su došli na vlast zatekli nered, bezvlašće, nepravdu, recesiju, dugove, svakodnevne štrajkove, namjensku industriju na izdisaju, ali da se nije bježalo od problema.

 - Nismo bježali od problema. Nema problema koji nije prošao kroz naše ruke. Bilo je grešaka, nesnalaženja i od te činjenice ne možemo okretati glavu. Moramo prepoznati svoje greške. Napravili smo ogroman posao i Federacija je bolje mjesto danas nego je bila prije tri godine - rekao je Nikšić.

On se ovom prilikom osvrnuo i na nužnost usvajanja seta antikorupcijskih zakona.

 - Spremni smo platiti cijenu društvenih reformi, ali u korist građana, ali nećemo platiti ceh drugih stranaka i ne možemo nositi to breme. Poručujemo svima, kaznit ćemo kriminal. Slijedi borba protiv kriminala i korupcije. Zakoni koje ćemo sljedeće sedmice uputiti ponovo u parlamentarnu proceduru, pokazat će ko je protiv kriminala, a ko ga štiti - kazao je Nikšić.

Nikšić je poručio da je vrijeme  da se ljudi počnu mjeriti prema djelima, a ne prema riječima.

Danas je na Konvenciji promovirana brošura koja je napravljena za delegate Konvencije, a koja govori o prvim koracima ka boljoj Bosni i Hercegovini.

(Fena/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook