ZA POLICIJU I HITNU POMOĆ PUNE RUKE POSLA

Djevojka u Sarajevu otrovana ugljen-monoksidom, u besvjesnom stanju pronađena u kadi

Arhiva29.03.14, 12:28h

U petak u 17.55 sati obviještena je Prva PU Stari Grad da je u kupatilu stana, vlasništvo M. I., u ulici Hulusina broj 3, općina Stari Grad Sarajevo, u besvjesnom stanju pronađena M. N., rođena 1994. godine iz Sarajeva

Sarajevo noćuDJEVOJKA PRONAĐENA U BESVJESNOM STANJU U KADI USLJED TROVANJA UGLJEN-MONOKSIDOM

U petak  u 17.55 sati obviještena je Prva PU Stari Grad da je u kupatilu stana, vlasništvo M. I., u ulici Hulusina broj 3, općina Stari Grad Sarajevo, u besvjesnom stanju pronađena M. N., rođena 1994. godine iz Sarajeva, koja je povrede zadobila najvjerovatnije usljed trovanja ugljen-monoksidom, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Imenovana je vozilom Zavoda hitne medicinske pomoći Kantona Sarajevo prevezena u KCU Sarajevo, gdje je zadržana na daljoj opservaciji. O navedenom je obavješten dežurni kantonalni tužitelj u Sarajevu, a uviđaj je izvršila ekipa MUP-a Kantona Sarajevo, uz prisustvo sudskog vještaka PPZ-e i ekipe preduzeća "Sarajevogas".

Policijski službenici rade na dokumentovanju navedenog događaja.

RAZBOJNIŠTVO U SPORTSKOJ KLADIONICI "BET LIVE"

U sportskoj kladionici "Bet Live", koja se nalazi u ulici 6. aprila broj 8, općina Ilidža, jučer oko 19.00 sati, od strane dvije nepoznate osobe, uz prijetnju pištoljem, izvršeno je krivično djelo razbojništvo, nad radnicom K. A. iz Sarajeva, a tom prilikom je otuđena određena suma novca.

O navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj je izvršila uviđajna ekipa MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

NAPADNUT MALODOBNI H.K

U petak, oko 22.10 sati, u službene prostorije Treće PU pristupio je u pratnji roditelja mldb. H. K., rođen 1996. godine, iz Sarajeva, i prijavio da je istog dana oko 19.00 sati, u ulici Safeta Zajke bb, općina Novi Grad Sarajevo, od  više nepoznati osoba fizički napadnut.

Tom prilikom isti je zadobio teške tjelesne povrede, a imenovanom je ljekarska pomoć ukazana u KCU Sarajevo. O navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

FIZIČKI NAPADNUT Š.A

U službene prostorije Treće PU, jučer oko 23.25 sati, pristupila je Š. M. iz Sarajeva i prijavila da je istog dana oko 19.00 sati, u ulici Viteška bb, ispred osnovne škole "Behaudin Selmanović", općina Novi Grad Sarajevo, od  nepoznate osobe fizički napadnut njen sin, dijete Š. A., rođen 2003. godine, učenik navedene škole. Tom prilikom imenovani je zadobio teške tjelesne povrede, a istom je ljekarska pomoć ukazana U KCU Sarajevo.

O navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

POLICIJA OSIGURAVALA PROTESTNI SKUP

U ulici Maršala Tita, općina Centar Sarajevo, na trotoaru ispred zgrade Predsjedništva BiH, u vremenu od 12.00 do 16.20 sati policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo u petak su vršili osiguranje protestnog okupljanja neformalne grupe oko 20 građana.

SLUŽBENICI POLICIJE MUPKS-a URUČILI 331 PREKRŠAJNI NALOG

U toku proteklog dana, službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja,  uručili su 331 prekršajni nalog, a za lakše prekršaje upozorili  37 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno 12 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, tri vozača bez položenog vozačkog ispita, sedam osoba koje su upravljale motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i četiri vozila koja nisu bila registrovana, saopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću MUP-a Kantona Sarajevo.

(Fena/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook