NOVE INFORMACIJE O MISTERIJI MALEZIJSKOG AVIONA

Kineski avion uočio tri sumnjiva predmeta: Ima li, ipak, preživjelih?!

Arhiva29.03.14, 10:57h

Predmeti koje je uočio kineski avion su bijele, crvene i narandžaste boje, objavio je Reuters, pozivajući se na agenciju Xinhua

malezijski avionKineski avion je uočio tri sumnjiva objekta tokom potrage za nestalim malezijskim avionom, koja je od jučer preusmjerena na južni dio Indijskog okeana na osnovu novih tragova u istrazi.

Predmeti koje je uočio kineski avion su bijele, crvene i narandžaste boje, objavio je Reuters, pozivajući se na agenciju Xinhua.

Malezijski ministar saobraćaja Hishamudin Husein danas je obećao da će potraga za "preživjelim putnicima i članovima posade, ako ih ima" biti nastavljena, iako su od pada aviona u Indijski okean prošle tri nedjelje, penosi AFP.

-Bez obzira na to koliko su šanse male, mi ćemo se moliti, nadati se i kada nema osnova za to i nastavićemo da tragamo za preživjelima ako ih ima - rekao je on dok je obilazio porodice putnika i članova posade nestalog aviona.

Malezijski avion sa 239 putnika i članova posade nestao je sa civilnog radara 8. marta ubrzo nakon polijetanja iz Kuala Lumpura za Peking.

(Fena/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook