ŠTA IH IZDVAJA OD DRUGIH

Saznajte koje su najuspješnije firme u Republici Srpskoj

Arhiva29.03.14, 10:35h

Najuspješnije preduzeće u RS-u u kategoriji velikih privrednih subjekata je trebinjski Swisslion, najbolje srednje privredno društvo je “Sim tehnik" Kotor-Varoš, a Mljekara “Pađen” je najbolja mala firma

Banjalučka pivaraNajuspješnije preduzeće u RS-u u kategoriji velikih privrednih subjekata je trebinjski Swisslion, najbolje srednje privredno društvo je “Sim tehnik" Kotor-Varoš, a Mljekara “Pađen” je najbolja mala firma.

Ovo su samo neke od nagrađenih firmi u RS-u na sinoćnoj manifestaciji Privredne komora RS-a “Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2013. godinu”.

U kategoriji velikih privrednih subjekata nagrađeni su i kompanija "Boksit" iz Milića, Nova drvna industrija "Podgradci" i "Banjalučka pivara".

Cilj manifestacije je afirmacija i promocija uspješnih privrednih društava i privrednika RS-a, koji su u protekloj godini zabilježili značajne rezultate u svom poslovanju i time doprinijeli razvoju privrede.

Na osnovu kriterija utvrđenih odlukom Upravnog odbora PK RS-a, te podataka prikupljenih od privrednih društava i APIF-a, stručna komisija Privredne komore RS-a izvršila je bodovanje i rangiranje onih koji su u 2013. godini ostvarili zapažene poslovne rezultate.

Dodijeljena su i priznanja za doprinos u oblasti zapošljavanja u 2013. preduzećima "Sportek" iz Kotor-Varoši, "Bema" iz Banje Luke i Fabrici kreveta "Napko beds"iz Petrova.

Za doprinos razvoju korporativne društvene odgovornosti u 2013. priznanje je dodjeljeno "M:telu" iz Banje Luke, priznanje za najznačajniju investiciju u prošloj godini dodijeljeno je EFT Rudniki i termoelektrani Stanari, dok je posebno priznanje za najveći postignuti obim proizvodnje dodijeljeno "Elektroprivredi RS".

Privredna komora RS-a nagradila je i druge brojne privrednike i banke u još nekoliko kategorija.

Iako je kriza još prisutna, ali se bilježe i određeni pozitivni pomaci, predsjednik Privredne komore RS-a Borko Đurić je rekao da je potrevno i realno uraditi mnogo više u privredi, te da nije dovoljno da se računa na planirani BDP od dva posto u ovoj godini.

Entitetska premijeka Željka Cvijanović je također ukazala na važnost ulaganja u privredu, ističući da će entitetska vlada stimulativnim mjerama nastojati da pomogne realnom sektoru.

(Fena/aa)

New Year, New Changes!
Losing Weight? Saving Up? New Job? More Travel? Find it all here!
click here
ValueDealShopper.com

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook