VIDEO/ IMA MALI PENIS

Ovako su osramotili Janukoviča

Arhiva28.03.14, 21:35h

Slika na kojoj Viktor Janukovič krupan i sumoran sjedi u neudobnom položaju, postala je viralni hit na internetu. Autorka Olga Olejnik (25) kaže da se na umetničkom delu može videti koliko je svgnuti ukrajinski predsednik bio politički bitan

viktor janukovičKo od majke rođen! Slika golog svrgnutog ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča, koju je naslikala mlada ukrajinska slikarka Olga Olejnik (25), privukla je medijsku pažnju širom svijeta.

Na slici krupan i sumoran Janukovič sedi u, kako se čini, neudobnom položaju, bez ostavljanja mašti na volju. Sve se vidi na izvolte. Slika se zove “Goli kralj”.

Možda je publicitet Ogla mogla da dobije i ranije, ali je isti dan Julija Timošenko bila je puštena iz zatvora i bitnije vijesti zasjenile su sliku mlade umjetnice.

- Uzela sam sliku i krenula napolje, kada me odjednom uslikao fotograf kako držim sliku u hodniku – izjavila je autorka.

Nakon što su demonstranti na Majdanu i obični Ukrajinci vidjeli Janukovičevo predsjedničko imanje, fotografija je postala viralni hit na internetu. Mnogi mediji su tada prenijeli da je slika pronađena uz luksuzne automobile, privatni zoološki vrt i zlatne toalete u Janukovičevoj vili.

Ipak, slika je naslikana 2012. godine kao serija golih portreta poznatih političara, čije je ime “Ja sam muškarac”. Slavna slika danas se nalazi u umjetničkom anti-kafiću, u podrumu u Kijevu.

Anti-kafe je novi koncept koji je započet u Moskvi, ali se već proširio na London i Pariz. To je mjesto za izlazak u kojem su kafa i grickalice besplatni, ali se boravak naplaćuje po minutu ili po satu. Olejnik je lokal otvorila kao anti-kafe i kao mjesto gdje može da prikaže svoje radove.

U svom domu Olejnik drži nagi portret ruskog predsjednika Vladimira Putina, ali se još uvijek plaši pokaže javnosti. Nada se da će u budućnosti svoja djela moći da pokaže u Evropi, gdje bi mogla da ima “barem neki osjećaj zaštite”.

- Svi se raspituju za Janukoviča, zašto ima mali penis. Na taj način, ljudi mogu vidjeti koliko je bio politički bitan – rekla je umjetnica Olejnikova.

Putinov portret je, po tom pitanju, “znatno drugačiji”.

- Pokazuje njegovu političku veličinu, jer je Putin vrlo jak na svjetskoj sceni – završila je priču mlada umetnica.

 

Pogledajte video:

(telegraf.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook