NEK' ISPUNI OBEĆANJE

SDS poziva Dodika da raspiše referendum o samostalnosti RS

Arhiva28.03.14, 18:12h

Opoziciona Srpska demokratska stranka (SDS) pozvala je danas predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da odmah raspiše referendum o samostalnosti RS 'kao što je to obećavao od 2006. do danas, uoči svakih izbora'

Mladen Bosić novaOpoziciona Srpska demokratska stranka (SDS) pozvala je danas predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da odmah raspiše referendum o samostalnosti RS ''kao što je to obećavao od 2006. do danas, uoči svakih izbora''.

SDS je zato konstatovao da "dok je Dodik na vlasti, neće biti ni pokušaja da se ono što obećava i uradi".

Iz te stranke navode da i međunarodna zajednica zna da ono što Dodik obeća ne uradi, pa zato njegove izjave nikada nisu ni bile, kako dodaju, sankcionisane.

"Oni znaju da Dodik priča ono što ne misli da uradi, a da SDS radi ono što ne mora ni da kaže, ukoliko je u interesu RS", tvrde iz te stranke i dodaju da će podržati odluku o referendumu u RS koju najavljuje Dodik.

S druge strane, potpredsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i predsjednik Skupštine RS Igor Radojičić kaže da opozicioni lider SDS Mladen Bosić ima Klub poslanika u Narodnoj skupštini koji može da predloži sve što je po Ustavu i zakonu.

"Ne znam zašto Bosić od nekog drugog traži da nešto uradi. Ako je raspisivanje referenduma za otcjepljenje RS njegov programski cilj, slobodno neka to predloži u parlamentu ili negdje drugdje", kazao je Radojičić, ocijenivši da ovakve izjave iz opozicije predstavljaju predizbornu kampanju, prenijela je agencija Fena.

 

(FENA/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook