PORTPAROL PROTUTERORISTIČKE JEDINICE SRBIJANSKOG MUP-A NA FACEBOOKU

Sramotni poziv na linč: 'Gospodo huligani, umjesto da trošite šake na sebe, udružite se protiv Žena u crnom'

Arhiva28.03.14, 14:02h

Komentirajući vijest da Žene u crnom obilježavaju 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu, Počuča je pozvao navijače da se obračunaju sa Ženama u crnom

Žene u crnom 2013

Radomir Počuča, portparol Protuterorističke jedinice srpskog MUP-a, na svom Facebook profilu pozvao je na linč Žena u crnom, izvijestio je srpski dnevni list Danas.

Komentirajući vijest da Žene u crnom obilježavaju 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu, Počuča je pozvao navijače da se obračunaju sa Ženama u crnom.

'Mislim da se ovo ne bi trebalo održati. Gospodo huligani, Delije, Grobari, radovci, Firmaši, umjesto da trošite šake između sebe, a veliki ste rodoljubi, udružite se', napisao je Počuča i nastavio poziv na linč u vulgarnom tonu, piše Danas.

Inače, Počuča je bio dugogodišnji novinar TV Pink, da bi se nakon 20 godina vratio u MUP kao glasnogovornik protuterorističke jedinice, podsjeća Danas.

Objava je u međuvremenu uklonjena s Počučine Facebook stranice.

Organizacija Žene u crnom ženski je proturatni pokret, čija je prva grupa osnovana u Jeruzalemu 1988. godine. Beogradska nevladina organizacija Žene u crnom osnovana je 9. oktobra 1991, a zalaže se za nenasilni otpor militarizmu, ratu, seksizmu, nacionalizmu i drugim vidovima nasilja i diskriminacije nad ženama i svim drugačijima i različitima u etničkom, vjerskom, kulturnom, seksualnom i ideološkom pogledu.

Žene u crnom iz Beograda bile su nominirane za Nobelovu nagradu za mir, a 2001. osvojile su Milenijsku nagrada za mir, koju je te godine premijerno dodijelio UNIFEM, specijalizirana agencija UN-a za žene. U ime Međunarodne mreže Žena u crnom, nagradu je u ime Žena u crnom iz Beograda primila Staša Zajović.

(Tportal.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIn/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook