POKRENUTA PRVA WEB PLATFORMA NA PRINCIPU GRUPNOG FINANSIRANJA

Imate ideju za biznis, a nemate novca da ga pokrenete? Posjetite Katapult.ba!

Arhiva28.03.14, 13:49h

U Sarajevu je zvanično prezentirana i pokrenuta web platforma Katapult.ba, koja se bazira na principu grupnog finansiranja i prva je te vrste u Bosni i Hercegovini, a za cilj ima poticanje poduzetništva te osiguravanje početnih sredstava za pokretanje različitih startupkompanija ili biznis ideja

katapult.baU Sarajevu je zvanično prezentirana i pokrenuta web platforma Katapult.ba, koja se bazira na principu grupnog finansiranja i prva je te vrste u Bosni i Hercegovini, a za cilj ima poticanje poduzetništva te osiguravanje početnih sredstava za pokretanje različitih startupkompanija ili biznis ideja.

- Platforma je namijenjena ljudima s idejom, inovatorima, kreativnim ljudima i poduzetnicima, koji putem Katapult.ba imaju mogućnost da se obrate potencijalnim investitorima i predstave svoj projekt ili biznis ideju - kazao je direktor firme East koja je implementator projekta i vlasnik platforme Igor Kapetanović.

Dodao je da je ovo i prilika investitorima iz BiH, regiona i dijaspore da iz bilo kojeg dijela svijeta diskutiraju, komentiraju i prate ideje bh. poduzetnika i da se odluče za veća ili manja ulaganja.

Nudeći mogućnosti za realizaciju različitih poslovnih ideja i društvenih inicijativa, Katapult.ba za cilj ima i da postane mjesto susreta mladih entuzijasta, iskusnih i manje iskusnih poduzetnika, investicionih partnera te društveno odgovornih građana.

- Ovakav vid finansiranja je najnoviji izum u oblasti poduzetničkog finansiranja, i izuzetno mi je drago da je ovaj globalni novitet tako brzo stigao u BiH. Online društvene mreže temeljito su promijenile način na koji komuniciramo i održavamo naše društvene odnose, a ja vjerujem da će i druga online rješenja bazirana na konceptu društvenih medija snažno uticati na razvoj poduzetništva i pristup finansiranju - istaknuo je na prezentaciji direktor Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (Sida) Pelle Persson.

Katapult.ba je projekt kojeg podržava USAID-Sida FIRMA projekt Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (Sida).

(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook