KAKO SE OSJEĆAJU ŽRTVE SILOVANJA

Bakira Hasečić: Niko me nije ni pozvao na susret sa Angelinom Jolie

Arhiva28.03.14, 11:14h

Agencija Patria pozvala je i Bakiru Hasečić, žrtvu sistematskog silovanja. Naime, Bakira i njena kćerka su bile brutalno silovane od strane Srba. Međutim, Hasečić je za NAP kazala da je niko nije pozvao i da ona samo iz medija zna da je Jolie stigla u Sarajevo

Bakira HasečićJavnost u Bosni i Hercegovini okupirana je posjetom poznate holivudske glumice Angelina Jolie koja je u pratnji šefa britanske diplomatije Williama Haguea stigla i u Dom Oružanih snaga BiH nakon sastanka u Predsjedništvu BiH. Veliki broj ljudi nalazi se na ovom mjestu na konferenciji o temi "Prevencija seksualnog nasilja u sukobima - osnaživanje uloge sigurnosnih snaga u operacijama podrške mira".

U želji da saznamo kako su ovu podršku i posjetu doživjele i same žrtve silovanja i torture koje su doživjele tokom agresije na BiH novinska agencija Patria pozvala je i Bakiru Hasečić, žrtvu sistematskog silovanja. Naime, Bakira i njena kćerka su bile brutalno silovane od strane Srba.

Međutim, Hasečić je za NAP kazala da je niko nije pozvao i da ona samo iz medija zna da je Jolie stigla u Sarajevo.

- Nemam komentra zaista. Ne tiče me se to, mislim itekako me se tiče, ali me nisu pozvali i nisam upućena. Nemam komentara – kratko je kazala Hasečić.

Inače, 50.000 bošnjačkih žena i djevojčica su bile sistemski silovane od strane pravoslavnih Srba tokom genocida nad Bošnjacima od 1992. do 1995.

(Nap.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook