FOTO/ NOVI PRAVAC U POTRAZI ZA MH 370

Novi proračuni: Avion Malaysia Airlinesa ne bi imao goriva da stigne do južnog Indijskog okeana!

Arhiva28.03.14, 08:13h

Australijske vlasti su objavile da, prema najnovijim proračunima, malezijski avion ne bi imao dovoljno goriva da stigne čak do Indijskog okeana, i dijela koji se sada pretražuje. Zato je istraga pomjerena 1.100 kilometara sjeveroistočno

potraga za malezijskim avionomAustralijske vlasti su objavile da, prema najnovijim proračunima, malezijski avion ne bi imao dovoljno goriva da stigne čak do Indijskog okeana, i dijela koji se sada pretražuje. Zato je istraga pomjerena 1.100 kilometara sjeveroistočno.

Prema ovim proračunima, avion je išao brže i sigurno bi sagorio mnogo više goriva u početnoj fazi leta, tako da ne bi imao dovoljno da stigne do mjesta na kojoj se sada traži njegova olupina.

Ovaj proračun je baziran prije svega na informaciji da je posljednji kontakt sa avionom uspostavljen negdje između Južnog kineskog mora i Malaka moreuza.

Nova lokacija znači da će avioni biti u mogućnosti lakše da pretražuju teren, a vrijeme više neće biti problem, pošto je daleko sjevernije od prethodne lokacije.

Takođe, glavni trag pretrage je slika koju je načinio tajlandski satelit, koji je usnimio više od 300 objekata.

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook