SARAJEVO FIGHT NIGHT

Rat u ringu: Beljo i Mendosa odmjeravaju snage u subotu u Skenderiji

Arhiva28.03.14, 08:02h

Beljo je poželio dobrodošlicu svom protivniku u BiH i naglasio da odavno u našoj zemlji nije gostovao tako renomiran borac

Damir BeljoBorilačka manifestacija ''Sarajevo Fight Night'' bit će održana u subotu, 29. marta u KSC Skenderija u Sarajevu.

Borbu večeri imat će bh. bokser Damir Beljo i Kolumbijac Epifanio Mendosa, koji će se boriti za titule prvaka svijeta po verzijama IBF i WBF.

Beljo i Mendosa su danas u sklopu konferencije za medije u ''Kampu Sporta Peljto'' obavili vaganje, dok je zvanično vaganje za preostale učesnike manifestacije zakazano za sutra u 16.30 sati.

Beljo je poželio dobrodošlicu svom protivniku u BiH i naglasio da odavno u našoj zemlji nije gostovao tako renomiran borac.

- Očekujem težak meč jer je moj protivnik odličan borac koji je nastupio i na olimpijskom igrama. Radi se o zaista vrhunskom bokseru. Mislim da na ove prostore odavno nije došao borac s reputacijom kakvu ima Mendosa. Ipak, naporno sam trenirao i dat ću sve od sebe da pobjedim. Mislim da će publika uživati - kazao je Beljo.

Mendosa je istaknuo da spremno dočekuje meč, te da je Beljo dobar borac zbog čega očekuje ''pravi rat'' u ringu.

Tešku borbu imat će i proslavljeni bh. bokser Adnan Redžović, koji će se boriti protiv njemačkog boksera turskog porijekla Muhammeda Altintasa.

U preostale dvije glavne borbe večeri sastat će se predstavnik BiH Memnun Hadžić i srbijanski borac Miloš Dovedan, te Predrag Kovačević koji dolazi također iz Srbije, a koji će snage odmjeriti sa Senegalcem Mamadou Thiamom.

Prije glavnih borbi gledaoci će moći uživati u borbama amaterskog olimpijskog boksa, te u ženskom meču u kojem se sastaju bh. bokserka Aida Halač i predstavnica Srbije Dajana Bukva.

(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook