ZBOG LOŠEG VREMENA

Ponovo obustavljena potraga za malezijskim avionom

Arhiva27.03.14, 09:53h

Australska obalna straža je javila da su svih 11 aviona i pet brodova uključenih u potragu u južnom Indijskom okeanu, zbog vremenskih nepogoda vraćeni u luku u Perthu

potraga za avionomLoši vremenski uvjeti uzrokovali su prekid međunarodne potrage koja se u južnom Indijskom okeanu oko 2.500 kilometara zapadno od australskog Pertha vodi za nestalim malezijskim avionom, javlja Anadolu Agency.

Satelitski uređaji su i jučer zabilježili oko 120 plutjućih predmeta u zoni potrage, ali brodovi nisu bili u mogućnosti da dođu do istih i provjere o čemu se radi. Loši vremenski uvjeti i jutros su onemogučili brodove da zaplove zapadno od Pertha.

Malezijski ministar odbrane i vršilac dužnosti ministra komunikacija Hushamuddin Husein je saopćio da su francuski sateliti snimili 120 predmeta koji bi mogli biti dijelovi nestalog Boinga 777, a dimenzije uočenih predmeta su od jednog do 23 metra dužine.

Australska obalna straža je javila da su svih 11 aviona i pet brodova uključenih u potragu novootkrivenih predmeta, zbog vremenskih nepogoda vraćeni u luku u Perthu.

Malezijski avion bez traga je nestao 8. marta iznad Južnokineskog mora kada je letio na relaciji Kuala Lumpur – Peking, a u avionu je bilo 227 putnika i 12 članova posade. Malezijske vlasti su prije nekoliko dana saopćile da je avion tragično završio u južnom Indijskom okeanu i da nema preživjelih. I dalje traje potraga za ostacima aviona, a u akciju traženja uključeno je nekoliko zemalja.

(Anadolija/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook