NA PLATOU ISPRED DOMA MLADIH

Plenum građana i građanki Sarajeva danas pod otvorenim nebom!

Arhiva26.03.14, 14:13h

Budući da vlasti Kantona Sarajevo već sedmicama nisu odgovorile na zahtjev Plenuma da se obezbijedi adekvatan prostor za rad ovog građanskog tijela, Plenum je primoran svoje članove i članice okupiti na ulici kako bi svi zajedno razgovarali o problemima koje vlasti godinama ne rješavaju

dom mladihGrađani i građanke okupljeni u sarajevskom Plenumu pozivaju sve stanovnike glavnog grada na 11. Plenum koji će biti održan danas na otvorenom – na platou ispred Doma mladih, s početkom u 17:30.

Kako je najavljeno, skup na otvorenom će podržati brojni intelektualci/ke, kulturni radnici/e, aktivisti/kinje i druge osobe iz javnog života.

- Budući da vlasti Kantona Sarajevo već sedmicama nisu odgovorile na zahtjev Plenuma da se obezbijedi adekvatan prostor za rad ovog građanskog tijela, Plenum je primoran svoje članove i članice okupiti na ulici kako bi svi zajedno razgovarali o problemima koje vlasti godinama ne rješavaju. Pozivamo sve građane i građanke da se priključe današnjem skupu gdje ćemo zajedno uputiti poruku podrške građanima i građankama Mostara, potom građanima i građankama svih drugih gradova koji svakodnevno demonstriraju, te poruku protivljenja aroganciji sarajevske kantonalne Skupštine koja sedmicama ignoriše zahtjeve građana i građanki Kantona Sarajevo - navodi se u saopćenju.

(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook