MICHAEL SCHUMACHER U KOMI 88 DANA

Dramatična poruka ljekara: Pripremite se za najgore...

Arhiva26.03.14, 11:07h

Sve je manje nade da će Schumacher izaći iz vegetativnog stanja. Što je duže u komi, veća je vjerovatnoća da će, ako izađe, posljedice biti jako teške, kaže ljekar

Michael Schumacher nova

Michael Schumacher u komi je 88 dana. Postupno ga bude, ali stanje je daleko od dobrog. Posljednje vijesti iz bolnice u Grenobleu ne ulijevaju optimizam. Schumacher je u komi izgubio čak 20 kilograma i danas je na samo 55 kila.

Nekadašnji šef ljekara Formule 1, Gary Hartstein, smatra kako su male šanse da će se Michael Schumacher ikad oporaviti. Rekao je Schumijevim fanovima da se pripreme za najgore, prenosi The Independent.

- Sve je manje nade da će Schumacher izaći iz vegetativnog stanja. Što je duže u komi, veća je vjerovatnoća da će, ako izađe, posljedice biti jako teške - kazao je Hartstein i dodao kako nakon godinu dana kome pacijenti imaju još najviše nekoliko godina života. Potom najčešće umiru od respiratornih ili urinarnih infekcija.

Hartstein je dodao kako postoje iznimke i slučajevi u kojima su ljudi živjeli duže.

Schumacher leži u komi nakon teške nesreće na skijanju u francuskim Alpama. Legendarni sedmerostruki prvak Formule 1 u bolnici je dočekao 45. rođendan, a navijači su ispred bolnice i svakim danom ostavljaju mu poruke podrške.

(24sata.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook