DRUGA STRANA ZLOČINA U PATRIOTSKOJ BR. 48

Kolega tvrdi: Nije tačno da je Rasim dugovao Sadeti, trebao je oženiti djevojku iz Peći

Arhiva26.03.14, 10:51h

Nakon što je blizak rođak svirepo ubijene Sadete Alomerović za DEPO portal otkrio detalje zločina koji je šokirao Sarajevo, te iznio stvarne motive zbog kojih je Rasim Pljevljak povukao obarač, njegove kolege iz SIPA-e opovrgavaju ovu priču

rasim pljevljak i sadeta alomerovićBlizak rođak Sadete Alomerović (čiji je identitet poznat redakciji), koju je protekli vikend ubio pripadnik SIPA-e Rasim Pljevljak, za DEPO Portal juče je demantovao medijske tvrdnje o navodnoj ljubavnoj vezi između Sadete i Rasima, te otkrio da je razlog ubistva bio dug od 700 KM.

- Ni u kakvoj ljubavnoj vezi oni nisu bili. Tu se radilo tek o lažnom prijateljstvu s ciljem uzimanja novca od nje. Ona je njemu posudila 2.700 KM, koje on nije htio vratiti. Nakon što ga je zbog toga prijavila SIPA-i, on joj je morao vratiti 2.000 KM. Međitim, kada je zahtijevala da joj vrati i preostalih 700 KM, došao je pred njenu zgradu, rekao joj "evo ti pare" i upucao je. Takvi monstrumi rade u SIPA-i - ogorčeno je ispričao sagovornik DEPO Portala, ustvrdivši da se zločin mogao spriječiti samo da su nadležni odgovorno radili posao i ispunjavali svoju primarnu zadaću zaštite građana.

Međutim, kolega Rasima Pljevljaka - koji je dan nakon što je ubio Sadetu Alomerović, na Stojčevcu izvršio samoubistvo, pucavši sebi u glavu - za Dnevni avaz je rekao da 'nema šanse da su finansijski problemi, odnosno 2.700 KM, razlog zbog kojeg je Pljevljak ubio Alomerović':

- On je u svakom momentu, s obzirom na posao koji je obavljao i plaću koju je imao, mogao podići kredit od 50.000 KM u roku od 24 sata. Također, ni ja niti druge njemu bliske osobe nisu uopće znale da Sadeta postoji u njegovom životu. Svi smo znali za djevojku iz Peći kojom se trebao oženiti - dodao je sagovornik Avaza, koji Pljevljaka poznaje od 1993. godine, jer su zajedno bili u Vikićevoj specijalnoj jedinici. Pljevljak je tada još bio maloljetan.

- Šta je doista bio okidač i šta je on njoj, a ona njemu kazala, a njegov prag tolerancije je bio nizak u tom momentu pa je izvukao pištolj, pucao u nju, njenog brata, a, kako sam čuo, i njenog oca, to samo njih dvoje znaju. Ali činjenica je da, kada ljudi urade nešto u afektu i kasnije, kao shvate šta su uradili, to rezultira tim da i sebi oduzmu život. Koliko znam, njega su kolege dozivale po Stojčevcu da ne bi sebi naudio, no, očigledno, nije mogao podnijeti da je nekome oduzeo život i da ga kolege s kojima je do jučer radio sada hapse pa je pucao u sebe - kazao je sagovornik Dnevnog avaza.

S obzirom na to da je u medijima objavljena informacija da je Sadeta Alomerović ranije prijavljivala SIPA-i prijetnje koje joj je upućivao Pljevljak, sagovornik Avaza je rekao da o tome ništa ne zna. Te su informacije demantirali i iz SIPA-e.

- Svi u SIPA-i zatečeni smo i potreseni proteklim događajima. Izražavamo duboko saosjećanje prema porodici nastradalih i svima koji su pogođeni ovom tragedijom. Kabinet direktora SIPA-e i Odjel za unutrašnju kontrolu, koji je nadležan za provođenje internih postupaka protiv policijskih službenika u Agenciji, u prethodnom periodu nisu zaprimili bilo kakvu prijavu protiv Rasima Pljevljaka. Po dobivanju informacije da su određene prijave upućene određenim službenicima SIPA-e Agencija je pokrenula postupak s ciljem ispitivanja svih okolnosti i činjenica u vezi s ovim slučajem - navedeno je Dnevnom avazu u odgovoru iz SIPA-e.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

VEZANI TEKST: SIPA SVE ZNALA I PUSTILA DA SE DOGODI ZLOČIN: Ubijena zbog 700 KM: DEPO portal otkriva nove detalje monstruoznog ubistva Sadete Alomerović!


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook