SIPA UHAPSILA OSUĐENOG ZA GENOCID

U pretresu pronađen protivavionski top i veća količina oružja

Arhiva26.03.14, 09:30h

Radi se o osobi koja je u Sudu BiH osuđena na kaznu od 33 godina zatvora, zbog krivičnog djela genocida, počinjenog na lokalitetu Zemljoradničke zadruge u Kravici u julu 1995. godine

SIPA hapšenjePo nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH, ovlašteni policijski djelatnici SIPA, rano jutros su na području Skelana, lišili slobode Milenka Trifunovića zvanog Čop

Radi se o osobi koja je, u Sudu BiH osuđena na kaznu od 33 godina zatvora, zbog krivičnog djela genocida, počinjenog na lokalitetu Zemljoradničke zadruge u Kravici u julu 1995. godine. Ovom osuđenom je nakon odluke Ustavnog suda BiH, prekinuto izdržavanje zatvorske kazne.
 
Prilikom lišenja slobode i pretresa, u pomoćnom objektu kuće osumnjičenog, policija je pronašla i zaplijenila protivavionski top, te veću količinu oružja i streljiva, čija nabavka i držanje, ni pod kojim uslovima, nisu dozvoljeni građanima Bosne i Hercegovine.
 
Po nalogu Tužiteljstva BiH vrše se pretresi na više lokacija na području Skelana.
 
Milenko Trifunović, lišen je slobode i osumnjičen je za krivično djelo neovlaštenog prometa oružjem i vojnom opremom.
 
Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužitelju koji će ispitati osumnjičenog  te nakon toga donijeti odluku o prijedlogu za određivanje mjere pritvora.
(Anadolija/dg)

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook