NAKON INCIDENTA U MEDICINSKOJ ŠKOLI NA JEZERU

Učenik koji je nasrnuo na kolege i demolirao zbornicu smješten na Psihijatriju

Arhiva25.03.14, 20:14h

Kako stoji u saopćenju škole, učenik je bez ikakvog razloga, u toku nastavnog procesa izašao s časa i u prostorijama Škole nasrnuo na druge učenike

Srednja medicinska škola na Jezeru u Sarajevu/ foto: OslobođenjeUčenik Srednje medicinske škole u Sarajevu koji je danas u toku nastave u svojoj školi napravio incident te napao profesoricu i druge učenike u školi, smješten je na Odjeljenje dječije psihijatrije Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Šta se tačno dogodilo danas u ovoj školi nije bilo moguće pouzdano doznati, no o cijelom slučaju se oglasila i sama škola odnosno direktorica škole Jasminka Kulić. Kako stoji u saopćenju škole, učenik je bez ikakvog razloga, u toku nastavnog procesa izašao s časa i u prostorijama Škole nasrnuo na druge učenike.

"U pokušaju smirivanja, on je nastavio s agresivnim ponašanjem i pri tom u zbornici Škole načinio znatnu materijalnu štetu. Srećom učenik se nije povrijedio niti je bilo ikakvih fizičkih kontakata s osobljem  Škole," saopćila je Kulić.  

O incidentu su opoznati roditelji učenika B.P. i PU Centar.

U saopćenju se dodatno pojašnjava da je na osnovu medicinske dokumentacije i izjava roditelja utvrđeno je da je učenik ranije bolnički liječen i osoblje Škole je od samog početka, u toku rada, postupalo u skladu s preporukama stručnih lica i roditelja učenika.

S druge strane, nezvanično se moglo čuti da je ovakva reakcija učenika uslijedila nakon što je učenik dobio četvorku te je zbog toga nasrnuo na jednu profesoricu koja je u drugom stanju, a potom i demolirao zbornicu. 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook