2. SUSRET AKADEMIJA SREDNJOISTOČNE EVROPE

Besplatan muzički ugođaj u galeriji BKC-a

Arhiva25.03.14, 16:04h

Muzička akademija organizuje još jedan koncert iz ciklusa “Students On Stage” u galeriji BKC-a. Sarajevo će ugostiti predstavnike Muzičkih akademija Srednjoistočne Evrope

muzička akademija_koncert 27. martKoncertna sezona Muzičke akademije se nastavlja koncertom koji će se održati u galeriji Bosanskog kulturnog centra. Saradnja između ove dvije institucije je započela ove sezone sa idejom da studenti dobiju priliku svirati na različitim scenama u Sarajevu, ali i da publika češće dobije priliku slušati stvaralaštvo mladih umjetnika.

Ovim koncertom Muzička akademija će pored sarajevske publike, dobrodošlicu poželjeti i predstavnicima Muzičkih akademija Srednjoistočne Evrope. Ovo je drugi susret takve vrste na kojima će rukovodstva akademija tokom svog boravka u Sarajevu dogovarati saradnje i projekte u budućnosti. Muzička akademija u Sarajevu  blisko sarađuje sa velikim brojem akademija iz regije i Evrope, a ove sedmice dolaze predstavnici iz Austrije, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Rumunije.

Na programu će se naći kompozicije Fantazija za flautu br. 2, a mol, Georga Philippa Telemanna (Mirna Mlikota, flauta, II godina, klasa: Sakib Lačević), i dvije sonate, Sonata za violončelo i klavir br. 1, op. 38, e mol (Hrvoje Hrešć, violončelo, II godina, klasa: Yevgeny Xaviereff) i Sonata za klarinet i klavir br. 2, Es dur (Branko Mlikota, klarinet, IV godina, klasa: Vedran Tuce) Johannesa Brahmsa. Studenti će nastupiti uz klavirsku pratnju umjetničkih saradnika, Lejle Klepo Hodžić i Milana Lucića.

Koncert Students On Stage će se održati u četvrtak, 27. marta 2014, u galeriji BKC-a s početkom u 19:30 h, a ulaz na koncert je besplatan.

(DEPO PORTAL/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook