ŠTA RADI POLICIJA?

U sedam dana dva puta isti akteri pucnjave u Doboju

Arhiva25.03.14, 13:16h

U zadnjih sedam dana to je drugi slučaj da Mihajlović puca iz vatrenog oružja u pravcu Škilje, a obojica su od ranije poznata policiji zbog krivičnih djela iz oblasti narkotika.

Doboj panoramaU Doboju je ponovo prijavljena pucnjava s poznatim akterima.

Naime, Goran Mihajlović (35) je 23. marta ponovo pucao u pravcu automobila Rizaha Škilje, s područja općine Tešanj, u Federaciji BiH.

U zadnjih sedam dana to je drugi slučaj da Mihajlović puca iz vatrenog oružja u pravcu Škilje, a obojica su od ranije poznata policiji zbog krivičnih djela iz oblasti narkotika.

Iz Centra javne bezbjednosti Doboj su danas saopćili, uz navođenje inicijala ovih osoba, da je 23. marta oko 23 sata u Nemanjinoj ulici u Doboju, Mihajlović iz vatrenog oružja ispalio metak u pravcu putničkog vozila marke "BMW“, kojim je upravljao Škilja.

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1 izvršili su uviđaj i s mjesta događaja izuzeli tragove koji mogu koristiti kao materijalni dokaz u daljem krivičnom postupku.

Prema izjavi oštećenog, metak je oštetio felgu vozila i probio pneumatik, koji je on ostavio u prtljažnik, a na vozilo postavio novi pneumatik.

Na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Doboj izvršen je pretres stana koji Mihajlović koristi kao podstanar te nisu pronađeni predmeti koji su bili svrha pretresa.

Nad Mihajlovićem je izvršena kriminalistička obrada, a po dokumentovanju predmeta Okružnom tužilaštvu Doboj bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu izazivanje opće opasnosti.

Mihajlović je 15. marta oko 23,15 sati iz vatrenog oružja pucao u pravcu Rizaha Škilje, koji je tada upravljao putničkim vozilom marke "golf 4“ i kretao se ulicom Kneza Lazara u Doboju.

Povrijeđenih osoba nije bilo, a ispaljeni metak prošao je kroz zadnja lijeva vrata vozila.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook