ZAGONETNI NESTANCI UZNEMIRILI SRBIJU

U Leskovcu nestaju razvedene, visokoobrazovane, dobro situirane žene!

Arhiva24.03.14, 18:56h

U dvije godine u srpskom gradu Leskovcu misteriozno su nestale četiri žene. Zanimljivo je da se svaki od tih slučajeva odvija po sličnom obrascu: sve su izašle iz kuće u prvim večernjim satima, sve su imale između 50 i 55 godina, nijedna od njih nije sa sobom ponijela nikakvu dokumentaciju, sve nestale žene imale su kćeri, bile su visokoobrazovane, situirane i razvedene

potraga za leskovcankama

U dvije godine u srpskom gradu Leskovcu misteriozno su nestale četiri žene. Zanimljivo je da se svaki od tih slučajeva odvija po sličnom obrascu: sve su izašle iz kuće u prvim večernjim satima, sve su imale između 50 i 55 godina, nijedna od njih nije sa sobom ponijela nikakvu dokumentaciju, sve nestale žene imale su kćeri, bile su visokoobrazovane, situirane i razvedene.

Za sve nestale žene govorilo se da su druželjubive i svima su, poslije nestanka, mobilni telefoni neko vrijeme zvonili, a onda su ugašeni, piše Kurir.

Serija nestanaka započela je 18. marta 2012., kada se gubi svaki trag dr. Marijani Stojanović.

Potrage su organizirane sa 50 do 100 policajaca na području Leskovca i Vlasotinca, pretražena je planina Kukavica, s obzirom na to da je nestala bila planinarka. Na sličan način su nestale i Ljiljana Nikolić, Tamara Filipović i Snežana Đorđević. Policija intenzivno traga za njima i ne isključuje nijednu mogućnost, pa čak ni da su možda žrtve ubice, mada u ovom trenutku to izgleda kao najmanja mogućnost. Špekulira se da su žene možda žrtve trgovaca ljudima ili organima, ali i to da su otišle u manastir.

- Bila sam odsutna 40 minuta i kad sam se vratila, nje nije bilo. Sve joj je ostalo u kući, i torba i novčanik, osobne stvari, baš sve... Samo nema njezina dva mobitela. Rekli su mi da je izašla poslije čudnog, misterioznog telefonskog razgovora. Njen privatni telefon odmah je bio isključen, a službeni je zvonio do 23 sata, a onda se veza prekinula i od tada je nedostupan - rekla je kćerka Snežane Đorđević.

Dr Marijana Stojanović - 18. 3. 2012.

marijana stojanovic

Primarijus Marijana Stojanović (56), zaposlena u Zavodu za javno zdravlje, prije nestanka dvadesetak dana bila je na bolovanju. Njena sestra Katerina rekla je da Marijana nije imala neprijatelja, niti razloga da ode od kuće.

Ljiljana Nikolić - 6. 5. 2012.

ljiljana nikolic

Ljiljana Nikolić je rodom iz Novog Sada, a na jugu Srbije radila je u jednoj nevladinoj organizaciji. Kobnog dana je oko 17 sati izašla iz kuće i više je niko nikad nije vidio.

Tamara Filipović - 25. 4. 2013.

tamara filipovic

Tamara Filipović (24) iz sela Donja Lokošnica i njena beba, koja je tad imala 18 mjeseci, nestale su u aprilu 2013. Neki mještani tvrde da je Tamara s kćerkom ušla u kola strane registracije i da su ih najvjerovatnije odveli trgovci ljudima.

Snežana Đorđević - 7. 3. 2014.

 

snezana djordjevic
Snežana Đorđević, službenica Agencije za lokalni ekonomski razvoj, prije nestanka je razgovarala s nekim mobilnim telefonom, a onda je izašla iz kuće. Ništa nije ponijela od dokumenata, osim privatnog i službenog mobilnog telefona.

(Kurir, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook