KONAČNO PRONAĐEN NESTALI BOEING 777

Avion se srušio u Indijski okean, nema preživjelih!

Arhiva24.03.14, 15:08h

Let MH370 je izgubljen i najvjerovatnije niko od 239 putnika i članova posade nije preživio, saopštila je kompanija ''Malaysia Airlines''

Malaysia Airlines nova

Let MH370 je izgubljen i najvjerovatnije niko od 239 putnika i članova posade nije preživio, saopštila je kompanija "Malaysia Airlines".

"Svi dokazi ukazuju na to da se avion srušio u južnom dijelu Indijskog Okeana", poručila je kompanija porodicama nestalih.

Posljednje infromacije o sudbini leta MH370 porodicama je na hitnom brifingu prenio premijer Malezije Nadžib Razak, koji je na kratkoj konferenciji za novinare rekao da su u nezapamćenoj potrazi za avionom upotrijebljene dosad nikada korišćene metode.

"Na osnovu tih novih podataka, sa dubokom tugom i žaljenjem zaključujemo da je let MH370 okončan na jugu Indijskog okeana", rekao je Nadžib, koji nije želio da odgovara na pitanja novinara.

Premijer je naveo da je na osnovu novih, do sada nekorišćenih metoda u ovoj vrsti istrage, zaključeno je da je let MH370 letio južnim koridorom i da je njegova posljednja pozicija uočena u indijskom okeanu zapadno od Perta. "Ovu informaciju dijelimo sa javnošću iz poštovanja prema porodicama", kazao je.

Malezijski premijer je potvrdio da je kompanija prethodno obavijestila porodice nestalih.

Radžib je apelovao na medije da poštuju privatnost porodica stradalih u ovom tužnom trenutku. On je za sutra najavio novu konferenciju sa detaljima o ovom tragičnom otkriću.

Ranije, porodice nestalih su pozvane na hitan brifing, a u sali u kojoj je Nadžib Razak su bile spremne medicinske ekipe.

Istražitelji vjeruju da će crnu kutiju naći u krugu od dva do tri kilometra od mjesta na kojem su pronađeni ostaci, te da će na osnovu nje zaključiti šta se zapravo desilo tog dana na letu iz Kuala Lumpura u Peking.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook