PROŠLE GODINE POKUŠAO SE UBITI IZAZVAVŠI EKSPLOZIJU PLINA

Optuženi u slučaju 'Lutka' Benan Dorić objesio se u dvorištu kuće u Velešićima

Arhiva23.03.14, 20:16h

On je, inače, prije nekoliko dana izašao iz pritvora nakon što mu je u Općinskom sudu Sarajevo, nakon potpisivanja sporazuma o priznanju krivnje, izrečena presuda od godinu i po zatvora

Benan Dorić - vila u Velešićima/ Foto: OslobodjenjeU sarajevskom naselju Velešići, u Ulici Hasana Bibera, danas oko 17.40 sati pronađeno je beživotno tijelo muške osobe.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) Agenciji FENA su kazali da se na mjestu događaja nalaze policijski službenici MUP-a te da je uviđaj u toku.

Benan Dorić
Benan Dorić je dva puta prošle godine pokušao počiniti samoubistvo

Prema prvim rezultatima uviđaja, riječ je o samoubistvu vješanjem.

Kako nezvanično saznaju mediji, riječ je o Benanu Doriću (44), jednom od optuženih u predmetu "Lutka", koje vodi Tužilaštvo BiH.

On je, inače, prije nekoliko dana izašao iz pritvora nakon što mu je u Općinskom sudu Sarajevo, nakon potpisivanja sporazuma o priznanju krivice, izrečena presuda od godinu i pol zatvora.

Dorić je, podsjećamo, 23. septembra prošle godine u svojoj vili "Selin" u ulici Hasana Bibera u sarajevskom naselju Velešići namjerno izazvao eksploziju plina, želeći počiniti samoubistvo.

Prema optužnici, eksploziju je izazvao tako što je presjekao armirano crijevo plinske instalacije, preko kojeg se plinom napaja grijno tijelo na zidu u kupatilu. Plin je počeo nekontrolirano istjecati, što je, u kontaktu sa zrakom, stvorilo eksplozivnu smjesu, a u trenutku kada je upalio upaljač, izazvao je eksploziju.

Tom prilikom su, osim njega, teške povrede zadobile i njegova supruga Azra (27) i majka Jasminka (76), dok je Dorićeva kćerka S. D. prošla bez povreda.

Međutim, tu nije kraj. Pola godine prije izazivanja eksplozije plina, Dorić je u pritvoru pokušao samoubistvo rezanjem vena, ali je na vrijeme spašen.

Benan Domić bio je osumnjičen i da je u novembru 2010. godine u ulici Betanija u Sarajevu pokušao ubiti Envera Suljagića, predsjednika Udruženja "Sarajevotaxi".

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook