DAMON HILL ZABORAVIO TEŠKE RIJEČI

Dirljiva poruka najvećeg Schumacherovog rivala: 'Znao si me strašno naljutiti, ali...'

Arhiva23.03.14, 19:29h

Schumacher je krajem decembra doživio tešku nesreću na skijanju i otada se nalazi u komi. Ljekari i članovi porodice i dalje se nadaju kako će se njemački sportista oporaviti

Michael Schumacher nova

Damona Hilla i Michaela Schumachera nekoć je vezalo veliko rivalstvo na stazi, bilo je tu svađa, međusobnih sudara i teških riječi. Njihov odnos bio je buran, ali sada kad se Schumi bori za život, sve je to zaboravljeno. Hill je tako na službenoj stranici Ferrarija ostavio poruku svom nekadašnjem suparniku.

- Moje iskustvo s Michaelom se uglavnom svodilo na rivalstvo, ali kakvo rivalstvo. Svaki sportista želi znati koliko je dobar u odnosu na druge. Michael je osvojio najviše naslova u istoriji F1. Biti s njim u utrci za naslov prvaka svijeta bila je prilika da saznam koliko sam dobar vozač. Sretan sam što sam dobio priliku da doživim epske dvoboje s njim, dao mi je tu priliku, napisao je Hill pa dodao:

- Nekada si me doista znao naljutiti, ali vjerovatno sam i ja tebe. To je sada nevažno. Najbitnije je da se oporaviš i vratiš svojoj porodici. Želim ti sve najbolje i nadam se da ćemo uskoro moći razgovarati o starim vremenima.

Podsjetimo, Schumacher je krajem decembra doživio tešku nesreću na skijanju i otada se nalazi u komi. Ljekari i članovi porodice i dalje se nadaju kako će se njemački sportista oporaviti.

(Vecernji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZINmd)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook