VIDEO / NOVI MANDATAR VLADE TK U CENTRALNOM DNEVNIKU

Bahrija Umihanić: Osnovat ćemo fond za nezaposlene!

Arhiva23.03.14, 13:58h

U subotu naveče u Centralnom dnevniku FACE TV kod Senada Hadžifejzovića gostovao je Bahrija Umihanić, novi mandatar Vlade Tuzlanskog kantona

bahrija umihanic

U subotu naveče u Centralnom dnevniku FACE TV kod Senada Hadžifejzovića gostovao je Bahrija Umihanić, novi mandatar Vlade Tuzlanskog kantona.

- Osjetio sam moralnu potrebu da se odazovem nezadovoljnom narodu koji je želio nestranačkog mandatara - kazao je Umihanić.

Na pitanje šta može uraditi za ovako kratko vrijeme, on je kazao:

- Prije svega treba zaustaviti rastrošnost. Do sada je bila praksa da se troši više nego što se zaradi. Novca ima dovoljno, ali je problem što smo zaduženi 168 miliona KM - rekao je Umihanić, te dodao da se sad treba suočiti s tim i uraditi rebalans budžeta.

Na pitanje o privredi u Tuzlanskom kantonu Umihanić se osvrnuo na Konjuh, Livnicu i TTU i kazao da se treba što prije krenuti u akciju.

- Moramo oformiti stručne timove i svaki dan raditi na rehabilitaciji preduzeća. Otvorit ćemo fond za nezaposlene. Kroz kampanju ćemo tražiti od zaposlenih da 5% od plate uplaćuju u fond, a onda taj novac (oko 2 miliona KM mjesečno) davat ćemo privrednicima koji će uposliti nove radnike, tačnije fond će plaćati doprinose a poslodavac samo neto platu - precizirao je Umihanić.

Kompletno gostovanje Umihanića pogledajte u videu.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook