ŽEPČE / UGAŠENA DVA MLADA ŽIVOTA

Dvije osobe poginule nakon slijetanja vozila s puta

Arhiva23.03.14, 13:44h

U teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila jutros oko 05.40 sati na dionici regionalnog puta Žepče - Zavidovići u mjestu Bistrica, smrtno su stradale dvije osobe, a jedna je zadobila lakše povrede

saobracajna nesreca ilustracijaU teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila jutros oko 05.40 sati na dionici regionalnog puta Žepče - Zavidovići u mjestu Bistrica, smrtno su stradale dvije osobe, a jedna je zadobila lakše povrede.

Prema prvim službenim informacijama smrtno je stradala ženska osoba S.V., rođena 1993. godine, iz Zavidovića, koja je bila vozač putničkog automobila "peugeot", registarskih oznaka A72-J-090, i suvozač u automobilu M.A., rođen 1990. godine, iz Zavidovića, a lakše povrede zadobila je osoba inicijala K.I. (1992.), također iz Zavidovića.

Do ove teške saobraćajne nesreće došlo je pod još nepoznatim okolnostima, ali se pretpostavlja da je najvjerovatniji uzrok vožnja neprilagođena uslovima puta.

- Najvjerovatnije je vozilo tokom vožnje na putu u mjestu Bistrica došlo u kontakt s dijelom putne zaštite nakon čega je izgubilo kontrolu i sletilo s regionalnog puta. O ovoj saobraćajnoj nesreći svoje mišljenje će dati sudski vještaci saobraćajne struke, koji su angažovani tokom uviđajnih radnji - rekla je za Agenciju Fena portparol policije MUP-a ZDK Aldina Ahmić.

Osoba koja je povrijeđena u nesreći je prebačena na Odjel urgentne medicine Kantonalne bolnice Zenica gdje je dijagnostički i terapijski obrađena, te zadržana na ovom odjelu radi posmatranja.

Uviđajne radnje na mjestu nesreće obavili su pripadnici policije MUP-a ZDK, a dežurna tužiteljica Dinka Lukes zatražila je da se obavi obdukcija smrtno stradalih osoba.

Istraga o ovoj nesreći je u toku.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook