POLICIJA JOŠ UVIJEK TRAGA ZA NJIM

Osumnjičeni za ubistvo Sadete A. specijalac SIPA-e Rasim Pljevljak

Arhiva23.03.14, 12:39h

Sarajevska policija intenzivno traga za Rasimom Pljevljakom (42), pripadnikom Specijalne jedinice za podršku SIPA-e zbog sumnje da je sinoć oko 19 sati u sarajevskoj ulici Patriotske lige do broja 48 ubio Sadetu Alomerović i teško ranio njenog brata Sameda

rasim pljevljak

Foto: Dnevni avaz

Sarajevska policija intenzivno traga za Rasimom Pljevljakom (42), pripadnikom Specijalne jedinice za podršku SIPA-e zbog sumnje da je sinoć oko 19 sati u sarajevskoj ulici Patriotske lige do broja 48 ubio Sadetu Alomerović i teško ranio njenog brata Sameda, javlja Dnevni avaz.

Kristina Jozić, portparolka Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) potvrdila je da je su obaviješteni od policije da da je ovo ubistvo počinio njihov pripadnik uposlen u Specijalnoj jedinici za podršku SIPA-e.

Kako se nezvanično saznaje, Pljevljak je vođa Alfa tima u antiterorističkoj jedinici.

Brat ubijeme Sadete Alomoreović, Samed Alomerović je operisan i nalazi se u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Kako se navodi, riječ je o teškim povredama i on je u vrlo teškom stanju.

Povrijeđeni je smješten na Klinici za anesteziju i reanimaciju, a zadobio je prostrelnu ranu grudnog koša, kontuziju pluća, frakturu 12 torakalnog i prvog slabinskog pršljena.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

VEZANI TEKST: MUŠKARAC PUCAO I POBJEGAO: U pucnjavi u centru Sarajeva ubijena žena, a njen brat teško ranjen!


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook