MUŠKARAC PUCAO I POBJEGAO

U pucnjavi u centru Sarajeva ubijena žena, a njen brat teško ranjen!

Arhiva22.03.14, 20:20h

Jedna osoba je ubijena, a druga povrijeđena u pucnjavi koja se dogodila večeras u centru Sarajeva, potvrđeno je u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo

policijska trakaKako se saznaje, Sadeta Alomerović (1980.) preminula je od povreda zadobijenih u pucnjavi u centru Sarajeva u ulici Patriotske Lige, dok je muškarac, njen brat Samed Alomerović (1982.), zadobio prostrelnu ranu u predjelu baze grudnog koša s frakturom 12 torakalnog i prvog slabinskog pršljena.

Ovo je Feni kazala glasnogovornica KCUS-a Biljana Jandrić, navodeći da će nakon utvrđivanja stepena povreda Samed Alomerović biti na odgovarajući način medicinski zbrinut.

Kako je Feni potvrdio dežurni operativni MUP-a KS, u ulici Patriotske lige došlo je do upotrebe vatrenog oružja i policija se nalazi na licu mjesta radi uviđaja i traganja za počiniteljem.

Navodno, policija traga za P.R. (1972.) koji je osumnjičen da je pucao u brata i sestru.

Kako kažu očevici, P.R. došao je pred zgradu gdje žive Alomerovići, a navodno je sa ubijenom bio u ljubavnoj vezi. Ona je izašla vani i, prema riječima očevidaca, rekla da neće da nastavi vezu s njim, piše "Avaz". Potom je za njom izašao brat Samed kako bi vidio šta se dešava i u tom momentu napadač je pucao, a nakon toga pobjegao automobilom u nepoznatom pravcu.
(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook