MLADI SPORTAŠ NA PRAGU VELIKE KARIJERE

Alena Halilovića jedan ljekarski nalaz dijeli od potpisa za Barcelonu

Arhiva22.03.14, 11:18h

Tek jedan ljekarski nalaz dijeli Alena Halilovića od svlačionice Barcelone

Alen Halilović

Tek jedan ljekarski nalaz dijeli Alena Halilovića od svlačionice Barcelone. No, to je ionako rutinski dio pregleda pa se već sada može s velikom sigurnošću kazati da je transfer Alena Halilovića zaključen.

- Ljekarski pregled je obavljen i skoro je gotov; ostao je tek jedan nalaz koji trebamo dobiti te će onda cijeli posao biti finiširan. Vjerujemo da će to biti u ponedjeljak - rekao je sportski direktor Dinama Zoran Mamić u petak na press konferenciji u Maksimiru.

Podsjetimo, klubovi su dogovorili detalje transfera prije dvije sedmice na pregovorima u Sheratonu, a ljekarski pregled bio je posljednji uslov za realizaciju. Preveliki je novac u igri da bi se išta prepustilo slučaju.

No, medicinski "scan" pokazao je kako se Alen Halilović nalazi u besprijekornom fizičkom stanju. Uostalom, drugo se i ne očekuje od 17-godišnjaka koji je u naponu snage.

Alen Halilović ostat će u Dinamu do kraja sezone, možda krenuti na Svjetsko prvenstvo u Brazil, nakon čega bi se trebao priključiti pripremama Barcelone i započeti novo životno poglavlje.ƒ

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook