BIZARNI SPISAK ĆE VAS IZNENADITI

Šta sve putnici pokušavaju unijeti u avion: Očne jabučice, beba tigra, otrovne tarantule...

Arhiva22.03.14, 09:30h

Egzotične životinje i ljudski ostaci nalaze se na spisku bizarnih stvari koje je zaplijenila aerodromska kontrola širom svijeta

mladunce tigra

Egzotične životinje i ljudski ostaci nalaze se na spisku bizarnih stvari koje je zaplijenila aerodromska kontrola širom svijeta.

Dok se prosječni putnici ne usuđuju da prokrijumčare ni dezodorans, oni smjeliji su pokušali u avion da unesu prtljag koji je šokirao službenike. Dvije Italijanke su na aerodrom u Minhenu unijele ljudski skelet. Pokazale su papire na kojima je pisalo da je riječ o posmrtnim ostacima njihovog rođaka.

Službenici aerodroma u Amsterdamu konfiskovali su 200 otrovnih tarantula sakrivenih u koferu bračnog para. U torbi jednog putnika na londonskom aerodromu pronađena je tegla sa 10 ljudskih očnih jabučica.

Među plišanim životinjama u koferu jedne žene, na aerodromu u Bangkoku pronađeno je i pravo mladunče tigra. Nadala se da će ga prodati za 3.000 eura.

Na aerodromu u Kairu zaustavljena su tri muškarca koja su pokušala da prokrijumčare 190 kg kravljih mozgova za prodaju restoranima.
(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook