GALERIJA 'ZVONO'

Sutra otvaranje izložbe 'Hands of Time' Dženana Hadžihasanovića

Arhiva21.03.14, 19:09h

Izložba "Hands of time" Dženana Hadžihasanovića Cvikija biće otvorena sutra u sarajevskom "Zvonu" u 21 sat

hands of time

Izložba "Hands of time" Dženana Hadžihasanovića Cvikija biće otvorena sutra u sarajevskom "Zvonu" u 21 sat.

Dženan Hadžihasanović suosnivač je jedine bosanskohercegovačke bodypaint grupe "Color crew" koja je nastala ne samo s ciljem promocije ove vrste umjetnosti već i slanja jasnih poruka vezanih za brojne društvene anomalije u našoj zemlji poput performansa "Tri majmuna" koji je između ostalog izveden i u "Zvonu", kada su Dženan Hadžihasanović, Emina Huskić i Emir Mutavelić (članovi/ce grupe) želili ukazati na besmisao sistema u kom vlada tročlano predsjedništvo i nacionalni ključ.

Dženan Hadžihasanović završio je studij slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Učestvovao je na brojnim međunarodnim i domaćim umjetničkim projektima, u posljednje vrijeme najčešće s performansom "Razveselite vaše u tuđini" po ideji Jusufa Hadžifejzovića.

Dobitnik je niza priznanja, između ostalih i nagrade Sedam sekretara Skoja koju dodjeljuje multimedijalni umjetnik Marko Brecelj.

Na postavci HANDS OF TIME publika će imati priliku vidjeti slike nastale prema fotografijama koje ilustruju posljednjih 120 godina u Sarajevu, od dočeka Franca Ferdinanda do "Bebolucije" odnosno protesta za jedinstveni matični broj.
(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook