OPĆINSKI SUD U SARAJEVU

Potvrđena optužnica protiv Nedžada Brankovića i još osam osoba

Arhiva21.03.14, 18:32h

Općinski sud Sarajevo potvrdio je danas optužnicu protiv devet osoba koje se terete za krivična djela - sklapanje štetnog ugovora, pomaganje pri sklapanju štetnog ugovora te nesavjestan rad u službi, a u vezi s postupkom dokapitalizacije kompanije Energopetrol d.d. Sarajevo

nedzad brankovicOpćinski sud Sarajevo potvrdio je danas optužnicu protiv devet osoba koje se terete za krivična djela - sklapanje štetnog ugovora, pomaganje pri sklapanju štetnog ugovora te nesavjestan rad u službi, a u vezi s postupkom dokapitalizacije kompanije Energopetrol d.d. Sarajevo.

Ovo je za Agenciju Fena potvrdio glasnogovornik Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo  Alem Hamzić, navodeći da su u ovom predmetu optuženi članovi Komisije za dokapitalizaciju Energopetrola - Kasema Ćatović (predsjednica Komisije), Ahmed Žilić, Mirko Puljić, Sead Kreso, Safet Proho, Anka Šešlija i Alma Haseta, te bivši izvršni direktor općih poslova i direktor Energopetrola Namik Bušatlić, kao i Nedžad Branković, bivši premijer Federacije BiH i federalni ministar prometa i komunikacija.

Prema optužnici koju je podiglo Kantonalno tužiteljstvo Sarajevo, optuženi se terete da su pričinili štetu u iznosu većem od 32 miliona KM za kompaniju Energopetrol d.d. Sarajevo i Federaciju BiH.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook