ODOBRILA GA OBA DOMA PARLAMENTA

Putin potpisao zakon o pripajanju Krima Rusiji

Arhiva21.03.14, 17:37h

Ruski predsjednik Vladimir Putin u petak je potpisao zakon o pripajanju Krima nakon što su ga jednoglasno odobrila oba doma parlamenta

Vladimir PutinRuski predsjednik Vladimir Putin u petak je potpisao zakon o pripajanju Krima nakon što su ga jednoglasno odobrila oba doma parlamenta.

- Potpisao sam nekoliko dekreta, uključujući dekret o formiranju još jedne savezne oblasti, Krimske savezne oblasti - izjavio je Putin nakon ceremonije potpisivanja dekreta o pripajanju Krima Ruskoj Federaciji.

- Pred nama je mnogo rada na adaptaciji Krima i njegovog uključivanja pravni sistem, rusku ekonomiju i društvenu sferu - izjavio je Putin, prenosi Xinhua.

On je imenovao Olega Bulavinceva za svog posrednika na Krimu, tražeći od oba doma ruskog parlamenta da organiziraju pristup Krima i Sevastopolja Rusiji.

- Zatražio sam od poslanika oba doma da se aktivno angažuju u ovom zadatku i da učine sve što je u njihovoj moći da učine ovaj proces korisnim za sve građane Rusije i Krima - zaključio je ruski predsjednik, prenosi Xinhua.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook