PUTINU KRIM NIJE DOVOLJAN

Rusija priprema okupaciju juga i istoka Ukrajine?

Arhiva20.03.14, 16:49h

Postoji mogućnost da Rusija nastavi sa slanjem vojske na ukrajinski teritorij, rekao je u četvrtak ukrajinski veleposlanik pri UN-u u Ženevi Jurij Klimenko govoreći diplomatima o stanju ljudskih prava u Ukrajini

Krim - ruska vojskaPostoji mogućnost da Rusija nastavi sa slanjem vojske na ukrajinski teritorij, rekao je u četvrtak ukrajinski veleposlanik pri UN-u u Ženevi Jurij Klimenko govoreći diplomatima o stanju ljudskih prava u Ukrajini.

"Postoje naznake da je Rusija na putu da izvede vojnu intervenciju punih razmjera na istoku i jugu Ukrajine", upozorio je Klimenko.

Njegove riječi poduprli su drugi veleposlanici, ali ne i ruski koji je samo pročitao ranije pripremljenu izjavu u kojoj se opravdavaju dosadašnje ruske akcije.

 

Ukrajina počela vraćati svoje pogranične postrojbe s Krima

Ukrajinska vojska počela je postupno vraćati svoje pogranične postrojbe s Krima, poluotoka koji se sada nalazi pod kontolom ruske vojske, objavio je u četvrtak visoki ukrajinski dužnosnik.

"Počeli smo postupni povratak naših vojnika i njihovo raspoređivanje u regijama Hersonu i Mikolajivu", rekao je zamjenik načelnika ukrajinske pogranične službe Pavlo Šišolin.

On je isto tako rekao da je oko tisuću civila napustilo Krim otkad je kontrolu nad tim poluotokom preuzela Rusija.

 

(index.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook