NA SVJETSKO PRVENSTVO U NOVOJ OPREMI

Adidas dresovi reprezentacije BiH od prvog juna u prodaji

Arhiva20.03.14, 16:02h

Nogometni savez Bosne i Hercegovine i renomirani proizvođač sportske opreme 'Adidas' potvrdili su da su potpisali ugovor kojim je definisana saradnja i partnerstvo u narednom periodu

BiH-Egipat/ Foto: AANogometni savez Bosne i Hercegovine i renomirani proizvođač sportske opreme "Adidas" potvrdili su da su potpisali ugovor kojim je definisana saradnja i partnerstvo u narednom periodu.

Ugovor stupa na snagu od 1. juna 2014. tako da će reprezentacija Bosne i Hercegovine na svom prvom nastupu na svjetskom prvenstvu u Brazilu protiv Argentine u Rio de Janeiru 15. juna nositi Adidas opremu, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Priliku da isprobaju nove Adidas dresove reprezentativci Bosne i Hercegovine će imati već 3. juna kada u Chicagu igraju prijateljsku utakmicu sa selekcijom Meksika koji je takođe dio velike Adidas porodice. Zvanično će se od 1. juna u prodaji naći Adidas dresovi reprezentacije BiH.

- Ovo je velika stvar za Adidas, potpisivanje ugovora sa novom nogometnom nacijom koja ima ogroman potencijal, dokazuje naše nastojanje da investiramo u nogomet širom svijeta. Kao globalni lider kad je riječ o sportskoj opremi namijenjenoj nogometu, na SP-u u Brazilu će naša vrhunska tehnologija biti prikazana na svjetskoj sceni, uključujući i najnovije Adidas dresove saveza - najnaprednije i najlakše koje smo ikada proizveli - kazao je izvršni direktor Adidas grupe Herbert Hainer.

Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Elvedin Begić zadovoljan je potpisivanjem ugovora.

- Za nas u Bosni i Hercegovini je historijski uspjeh plasman na svjetsko prvenstvo, a ništa manje nam ne znači ni partnerstvo s Adidasom. Ponosni smo što će naši igrači igrati u dresovima jedne ovakve prestižne sportske marke - kazao je Begić.

Napadač Manchester Cityja Edin Džeko je dodao da je "uzbuđen što je Adidas sklopio partnerstvo s našim Savezom".

- Odavno nosim Adidas kopačke i zaista mi je pravi užitak igrati u njima, a vjerujem da ću se tako osjećati i u novim dresovima. Nadam se da će nas nova oprema inspirisati i na odlične nastupe ovog ljeta u Brazilu - rekao je Džeko.

 

(FENA/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook