FOTO/ SVEČANO OTVOREN NAJVEĆI TRŽNI CENTAR U BH. PRIJESTOLNICI

Nema krize za Sarajlije: Građani pohrlili u Sarajevo City Centar!

Arhiva20.03.14, 15:05h

Shopping Mall i zabavni kompleks locirani su na površini od oko 50.000 metara kvadratnih, a uključuju maloprodaju i popratne usluge, s naglaskom na najpoznatije međunarodne brandove kao što su: Zara, Stradivarius, Massimo Dutti, Bershka...

Svečano otvorenje Sarajevo City Centera/ Foto: DEPO PORTALPredstavljanjem Shopping Malla s oko stotinu prodajnih prostora, u kojem je zaposleno više od 1.000 osoba, u Sarajevu je danas otvoren Sarajevo City Center (SCC).

Shopping Mall i zabavni kompleks locirani su na površini od oko 50.000 metara kvadratnih, a uključuju maloprodaju i popratne usluge, s naglaskom na najpoznatije međunarodne brandove kao što su: Zara, Stradivarius, Massimo Dutti, Bershka...

U Shopping centru su: hipermarket, prodavnice tehnike, mode, obuće, a više od 3.000 metara kvadratnih rezervirano je za gastronomiju i jedini porodični zabavni centar u Bosni i Hercegovini koji se nalazi na trećem i četvrtom spratu i predstavlja jednu od najznačajnijih atrakcija SCC-a.

Na ceremoniji otvaranja Centra, visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko kazao je da posebno raduje činjenica da su na realizaciji ovog projekta bile angažovane domaće kompanije i da će posao dobiti 1.000 osoba.

Kako je kazao ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Eid bin Mohammed bin Al-Thakafi, SCC je projektovan prema najvišim standardima gradnje i predstavlja lijep dodatak arhitekturi grada. Izrazio je nadu da će njegova realizacija ujedno predstavljati podsticaj i za druge ulagače.

Prilikom svečanog otvaranja, vlasnik Al-Shiddi Group Sulejman Al-Shiddi poručio je da je ovo poklon gradu i građanima Sarajeva.

Tom prilikom je istaknuto da je od faze planiranja projekta do danas više od 100 kompanija bilo angažovano na izgradnji SCC-a.

Centar je lociran na Marijin-Dvoru, sastoji se od hotela s pet zvjezdica i poslovnih uredskih prostora koji su u završnoj fazi, shopping centra i zabavnog kompleksa, a više od 1.100 mjesta za parkiranje organizirano je na četiri nivoa podzemne garaže.

Kako je najavljeno, po završetku svih faza hotela i uredskog tornja, u SCC-u će biti oko 1.500 zaposlenih. Hotel će imati 224 sobe i 13.900 metara kvadratnih ukupno izgrađene površine, četiri restorana, kao i predsjedničke apartmane s eksluzivnim dizajnom u skladu s najboljim svjetskim hotelima, a najavljeno je da će SCC kasnije ponuditi i velike kongresne prostorije.

Ukupni iznos investicije Al Shiddi Group u BiH do sada iznosi oko 130 miliona eura, a ukupna ulaganja će, zajedno s uredskim dijelom i hotelom, dosegnuti 150 miliona eura.

(Fena/md/Foto: Nina Novaković)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook